6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăVideoUcraina strânge cadavrele rușilor în sud-estul țării, într-o zonă reluată după contraofensivă

Ucraina strânge cadavrele rușilor în sud-estul țării, într-o zonă reluată după contraofensivă

Ucraina a început să strângă cadavrele rușilor, înșirate de-a lungul drumurilor, în sud-estul țării, într-o zonă reluată după contraofensivă.

Soldații ucraineni au căutat vineri (8 septembrie) trupurile soldaților ruși pe care sperau să le schimbe cu proprii camarazi, vii și morți, după ce forțele ucrainene au reluat satul Blahodatne, din sud-estul țării, de la începutul contraofensivei lor în iunie, potrivit Reuters.

Purtând măști de față, soldații ucraineni au înfipt bețe în tufiș de-a lungul unui drum de țară pustiu.

Ei l-au numit „drumul morții” după numărul soldaților ruși uciși acolo când forțele ucrainene au reluat satul Blahodatne, din sud-estul țării, de la începutul contraofensivei lor în iunie.

După trei luni, linia frontului s-a mutat spre sud și, în sfârșit, a fost suficient de sigur pentru ca echipa de trei oameni de soldați ucraineni să-și înceapă operațiunile în această parte eliberată a regiunii Donețk.

Rusia și Ucraina au efectuat schimburi regulate de prizonieri de război, precum și de cadavre ale soldaților morți, de când Kremlinul și-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă