2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternaționalLocuitorii din China și Taiwan nu se așteaptă la conflicte între cele...

Locuitorii din China și Taiwan nu se așteaptă la conflicte între cele două state

Locuitorii din cele două state, China și Taiwan nu se așteaptă la conflicte între cele două, chiar dacă sunt în desfășurare ample exerciții militare pe granița lor.

Oamenii de pe plaja insulei Pingtan, cel mai apropiat punct al Chinei de Taiwan, și-au exprimat speranța pentru reunificarea pașnică, în timp ce locuitorii din Taipei au spus că nu cred că vor fi atacați, deși exercițiile militare chineze au intrat în a treia zi, sâmbătă (6 august).

Exerciții extinse cu echipament militar în șase zone din jurul Taiwanului au fost desfășurate a doua zi după ce președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a făcut o călătorie de solidaritate pe insula autoguvernată, dar revendicată de Beijing, potrivit Reuters.

Locuitorii din China și Taiwan nu cred că vor izbucni conflicte între cele două state, Taiwanul fiind gata de ripostă

Se preconizează că exercițiile vor dura până duminică (7 august) la prânz.

De la Pingtan, care se află la 68 de mile marine până la Hsinchu din Taiwan, rezidenții și turiștii chinezi au spus că nu se așteptau la noi tensiuni între cele două maluri ale strâmtorii.

În Taipei, rezidenta Cai Jingyuan, a declarat pentru Reuters că ea crede că Beijingul nu își va asuma riscul unui atac, deoarece Taiwanul va riposta.

Toate acestea se petrec în timp ce Taiwanul și-a trimis sâmbătă avioane pentru a avertiza cele 20 de avioane chineze, inclusiv 14 care au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă