7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoJaponia îl condamnă pe piromanul KyoAni la moarte

Japonia îl condamnă pe piromanul KyoAni la moarte

Un japonez a fost condamnat joi la moarte pentru incendierea și uciderea a 36 de persoane la renumitul studio de animație Kyoto Animation în 2019, a declarat postul public NHK, potrivit Reuters.

Un tribunal japonez a condamnat un bărbat la moarte joi.

El a fost condamnat pentru atacul mortal din 2019, de la celebrul studio de animație Kyoto Animation, în care au fost ucise 36 de persoane și rănite alte zeci, conform postului public japonez NHK.

Shinji Aoba, acum în vârstă de 45 de ani, a incendiat studioul în 2019, stropind cu benzină zona de intrare a studioului din Kyoto, mai cunoscut sub numele de KyoAni, ucigând în mare parte artiști tineri.

El însuși a suferit arsuri grele și a fost supus unui tratament intensiv timp de aproape un an.

Rapoartele spun că Aoba ținea ranchiună față de studio, cunoscut pentru serialul „Violet Evergarden”.

Aoba a spus poliției că el credea că studioul i-a plagiat romanul, o acuzație pe care KyoAni o neagă.

Procurorii au cerut pedeapsa cu moartea pentru Aoba, în timp ce presa locală afirmă că apărarea sa a cerut o pedeapsă mai ușoară sau să-l achite din cauza „incompetenței mintale”.

Atacul incendiar a generat unde de șoc nu numai în Japonia, unde crimele violente sunt rare, ci și prin baza de fani, de peste mări a studioului și a provocat condoleanțe din partea liderilor mondiali.

VIDEO. Japonia. O bătrână aflată sub o casă prăbușită a fost salvată

O femeie în vârstă de 80 de ani a fost salvată joi, 4 ianuarie, de sub casa prăbușită în orașul Wajima din Japonia, în timp ce personalul de evacuare se grăbea să găsească supraviețuitori în urma cutremurului mortal de Anul Nou.

Departamentul de pompieri din Osaka, care a răspuns la apelul de ajutor al femeii în jurul orei locale 16:28 (07:28 GMT), a declarat că aceasta era conștientă în timp ce era prinsă sub primul etaj prăbușit al casei sale. Ea a fost transportată ulterior la un spital din oraș, a precizat departamentul de pompieri.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,6 grade a lovit luni după-amiază (1 ianuarie) peninsula Noto din vestul Japoniei, provocând moartea a cel puțin 94 de persoane și forțând aproximativ 33.000 de oameni să își evacueze locuințele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă