4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoIndia își prezintă forța militară de Ziua Republicii

India își prezintă forța militară de Ziua Republicii

India și-a sărbătorit a 75-a Zi a Republicii vineri (26 ianuarie) cu o paradă la New Delhi care a prezentat priceperea, tradiția și cultura militară a țării, potrivit Reuters.

Înainte de paradă, prim-ministrul indian Narendra Modi a depus o coroană de flori la un memorial de război. Invitatul de onoare al acestui an a fost președintele francez Emmanuel Macron.

O fanfară și contingente franceze au luat parte, de asemenea, la parada fastuoasă, răspunzând participării trupelor și aeronavelor indiene la parada de Ziua Bastiliei, din 2023, de la Paris.

India și-a câștigat independența față de stăpânirea britanică la 15 august 1947, dar abia pe 26 ianuarie 1950, națiunea s-a declarat stat republică suveran odată cu adoptarea constituției sale.

Top 5 cele mai puternice armate în 2023

Global Firepower a publicat recent clasamentul Puterii Militare Globale pentru anul 2023, evaluând forțele armate ale a 145 de națiuni.

Clasamentul, bazat pe peste 60 de factori, acordă un scor PowerIndex, unde scorul mai aproape de zero indică o forță militară mai mare. Deși experții pun sub semnul întrebării validitatea acestui clasament, acesta rămâne un experiment interesant, notează Business Insider.

Top 5 țări cu cea mai puternică armată (2023)
SUA: Cu un buget de apărare de peste 750 de miliarde de dolari și cea mai mare flotă aeriană și navală, SUA ocupă primul loc.
Rusia: În ciuda pierderilor în timpul invaziei din Ucraina, Rusia se menține pe locul doi, cu o forță aeriană și navală semnificativă.
China: Cu o creștere rapidă a capacităților militare, China devine o amenințare globală, clasându-se pe locul trei în clasament.
India: Având o populație mare și o forță militară numerică semnificativă, India ocupă locul patru.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă