17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaFilmări din Rusia arată cum are loc curățarea regiunii Donbas

Filmări din Rusia arată cum are loc curățarea regiunii Donbas

Rusia a lansat imagini joi (9 iunie) care spun că arată cum personalul ministerului său pentru urgențe continuă eforturile pentru curățarea orașelor devastate din regiunile Donețk și Lugansk, ce formează regiunea Donbas, din Ucraina, surprinse în timpul a ceea ce numește „operațiune militară specială”.

Personalul ministerului a putut fi văzut folosind fierăstraie circulare pentru a tăia grămezile de beton și oțel deteriorate care formau odată clădiri rezidențiale, dar și echipamente de ridicare grele folosite pentru a îndepărta resturile, potrivit Reuters.

Rusia a început curățarea regiunii Donbas, dar a promis și ajutor pentru refacerea infrastructurii distruse a acesteia

Mai multe regiuni rusești, inclusiv Moscova și Sankt Petersburg, au promis public în ultimele săptămâni sprijin pentru infrastructura regiunii, cunoscută colectiv sub numele de Donbas.

Guvernatorul Sankt-Petersburgului, Alexander Beglov, a promis că va restaura Teatrul Dramatic din Mariupol, care a fost bombardat în timpul celor mai aprige bătălii pentru oraș, ducând la moartea a zeci de civili care se adăposteau în subsolul său.

Trupele rusești sunt în asalt total pentru a încercui forțele ucrainene pe un râu din estul Ucrainei

Trupele rusești au dat marți(n.r. 24 mai 2022) un asalt total pentru a încercui forțele ucrainene în două orașe situate de-a lungul unui râu din estul Ucrainei, o bătălie care ar putea determina succesul sau eșecul principalei campanii a Moscovei în est, scrie Reuters.

La exact trei luni după ce președintele Vladimir Putin a ordonat intrarea trupelor în Ucraina, autoritățile din cel de-al doilea oraș ca mărime, Harkov, au redeschis metroul, unde mii de civili s-au adăpostit timp de luni de zile din cauza bombardamentelor neîncetate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

Cătălin Predoiu a participat la o masă rotundă împreună cu  șefi de misiuni ai Uniunii Europene la București

La invitația E.S. Jean Cornet d’Elzius, ambasadorul Regatului Belgiei la București, Marian Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, a participat pe 24...
Ultima oră
Pe aceeași temă