13.5 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiBoris Johnson spune „ cu mâna pe inimă: nu am mințit”

Boris Johnson spune „ cu mâna pe inimă: nu am mințit”

Boris Johnson a spus „ cu mâna pe inimă” că „nu am mințit” parlamentul cu privire la petrecerile care încalcă regulile de izolare din cauza COVID-19, deoarece fostul premier britanic s-a luptat pentru cariera sa politică la o audiere cu parlamentarii miercuri (22 martie), potrivit Reuters.

Comisia pentru privilegii a Parlamentului investighează dacă Johnson, care a fost dat afară din Downing Street în septembrie, a indus în eroare intenționat sau imprudent Camera Comunelor într-o serie de declarații despre petreceri.

Boris Johnson spune că „nu am mințit”, dar dacă se va dovedi contrariul riscă să-și piardă mandatul de parlamentar

Dacă comitetul constată că Johnson a indus în mod deliberat în eroare parlamentarii, atunci el ar putea fi suspendat. Orice suspendare mai mare de 10 zile ar putea determina alegeri pentru a-l înlătura din scaunul său de parlamentar.

Fostul lider, care a considerat o ofertă îndrăzneață pentru un al doilea mandat ca prim-ministru anul trecut, a lansat o apărare îndelungată la audiere, spunând că declarațiile pe care le-a făcut în parlament au fost făcute cu bună-credință.

Premierul britanic Boris Johnson neagă că a mințit „intenționat” cu privire la petrecerile din pandemie

Fostul premier britanic Boris Johnson a recunoscut că a indus în eroare parlamentul cu privire la petrecerile guvernamentale care au încălcat restricțiile COVID, deși a insistat că nu a mințit niciodată „intenționat”, notează Euronews.com.

Johnson va fi interogat miercuri de către legislatori în legătură cu „partygate”, un scandal legat de petrecerile de pe Downing Street în timpul lockdown-urilor din 2020 și 2021.

Dacă se va constata că i-a indus în eroare în mod deliberat pe legislatori, Johnson ar putea fi suspendat sau chiar să-și piardă locul în Parlament în calitate de deputat pentru Uxbridge și South Ruislip.

Orice pedeapsă ar trebui să fie aprobată de Camera Comunelor.

În dovezile scrise depuse în parlament, Johnson a declarat că afirmațiile sale „au fost făcute cu bună credință și pe baza a ceea ce știam și credeam sincer la momentul respectiv. Nu am indus în eroare Camera în mod intenționat sau nechibzuit”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Numărul câinilor capturați de ASPA a crescut în luna mai la 183

Numărul câinilor capturați de echipajele de prinzători ale ASPA a crescut în luna mai la 183, a anunțat marți serviciul public din București.Autoritatea pentru...

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de...

Numărul câinilor capturați de ASPA a crescut în luna mai la 183

Numărul câinilor capturați de echipajele de prinzători ale ASPA a crescut în luna mai la 183, a anunțat marți serviciul public din București.Autoritatea pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă