21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPremierul britanic Boris Johnson neagă că a mințit "intenționat" cu privire la...

Premierul britanic Boris Johnson neagă că a mințit “intenționat” cu privire la petrecerile din pandemie

Fostul premier britanic Boris Johnson a recunoscut că a indus în eroare parlamentul cu privire la partidele guvernamentale care au încălcat COVID, deși a insistat că nu a mințit niciodată “intenționat”, notează Euronews.com.

Johnson va fi interogat miercuri de către legislatori în legătură cu “partygate”, un scandal legat de petrecerile de pe Downing Street în timpul lockdown-urilor din 2020 și 2021.

Dacă se va constata că i-a indus în eroare în mod deliberat pe legislatori, Johnson ar putea fi suspendat sau chiar să-și piardă locul în Parlament în calitate de deputat pentru Uxbridge și South Ruislip.

Orice pedeapsă ar trebui să fie aprobată de Camera Comunelor.

În dovezile scrise depuse în parlament, Johnson a declarat că afirmațiile sale “au fost făcute cu bună credință și pe baza a ceea ce știam și credeam sincer la momentul respectiv. Nu am indus în eroare Camera în mod intenționat sau nechibzuit”.

Când au apărut rapoartele despre partide la sfârșitul anului 2021, Johnson a declarat inițial că nu au fost încălcate regulile COVID, citând “consilierii de încredere”.

Acestea s-au dovedit a fi greșite, iar Johnson și-a cerut ulterior scuze, spunând că au existat “erori de judecată”.

Scandalul a stârnit o mare revoltă publică, milioane de britanici urmând regulile pentru a preveni răspândirea virusului mortal.

Rudele au fost furioase că li s-a interzis să-și ia rămas bun de la cei dragi aflați pe moarte în spital, în timp ce unii oficiali au consumat alcool la petreceri și ar fi abuzat de personalul de curățenie și de securitate.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă