13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTimpul LiberAmbasada Sloveniei a donat un stup la Muzeul Antipa, în cinstea Zilei...

Ambasada Sloveniei a donat un stup la Muzeul Antipa, în cinstea Zilei Internaționale a Albinelor

Ambasada Sloveniei în România a oferit un stup tradițional sloven pentru Muzeul Antipa din București.

Stupul sloven a fost prezentat public joi, 19 mai 2022. Evenimentul s-a desfășurat cu participarea doamnei ambasador a Sloveniei, Lea Stančič, a altor diplomați străini, precum și a directorului Muzeului Antipa, Luis Ovidiu Popa.

Ziua Internațională a Albinelor este la 20 mai și se sărbătorește, în 2022, pentru cea de-a treia oară. Muzeul Antipa are în plan să aducă în incintă mai mulți stupi, dintre care cel sloven este primul, ne-a precizat directorul instituției, dr. Ovidiu Popa. Pentru a putea fi observați, în siguranță, de public, acești stupi nu vor fi, totuși, populați cu albine.

Stupul oferit de Slovenia este de tip vertical, adică ramele stau vertical, ceea ce permite să fie scoase mai ușor. Dacă ar fi utilizat practic, el ar fi locuit de două familii de albine.

Pe de altă parte, președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România, Ioan Fetea, ne-a explicat, joi, că România are un potențial mult mai mare decât Slovenia în ceea ce privește apicultura. În Slovenia, creșterea albinelor ar fi mai degrabă o dovadă de grijă față de mediu. În schimb, în România, apicultura este o activitate cu importanță economică. Teoretic, acest domeniu ar trebui sprijinit de Ministerul Agriculturii.

În București a existat și un liceu de apicultură însă a fost desființat, având, în prezent, statutul de liceu tehnologic.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă