24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăTehnologiePreluarea Twitter de către Elon Musk, incertă. Poliția a intrat pe fir

Preluarea Twitter de către Elon Musk, incertă. Poliția a intrat pe fir

Elon Musk și Twitter au fost daţi în judecată, vineri, de un fond de pensii din Florida care încearcă să-l împiedice pe miliardar să finalizeze preluarea companiei de social media pentru valoare de 44 de miliarde de dolari înainte de 2025, transmite Reuters.

Într-o acţiune colectivă depusă la Curtea Cancelariei din Delaware, Fondul de pensii al poliţiei din Orlando a declarat că legea din Delaware interzice o fuziune rapidă, deoarece Musk a avut acorduri cu alţi mari acţionari Twitter, inclusiv consilierul său financiar Morgan Stanley şi fondatorul Twitter, Jack Dorsey, pentru a sprijini preluarea, notează news.ro.

Fondul a spus că acele acorduri l-au făcut pe Musk, care deţine 9,6% din Twitter, ”proprietarul” efectiv a peste 15% din acţiunile companiei. Acesta a spus că fuziunea trebuie amânată cu trei ani, cu excepţia cazului în care două treimi din acţiunile care nu sunt ”deţinute” de el au primit aprobarea.

Morgan Stanley deţine aproximativ 8,8% din acţiunile Twitter, iar Dorsey deţine 2,4%. Musk speră să finalizeze preluarea Twitter de 54,20 dolari pe acţiune în acest an, aceasta fiind într-una dintre cele mai mari achiziţii cu efect de levier din lume.

De asemenea, Musk conduce compania de maşini electrice Tesla Inc (TSLA.O), conduce The Boring Co şi SpaceX şi este cea mai bogată persoană din lume, potrivit revistei Forbes.

Twitter şi consiliul său de administraţie, inclusiv Dorsey şi directorul general Parag Agrawal, au fost, de asemenea, numiţi drept pârâţi.

Twitter a refuzat să comenteze.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 130. Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina

Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse s-au înregistrat într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina. Rusia sugerează că a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă