5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăTehnologieHonda dezvoltă până în 2030 trei noi platforme dedicate vehiculelor electrice

Honda dezvoltă până în 2030 trei noi platforme dedicate vehiculelor electrice

Honda Motor intenționează să construiască milioane de vehicule electrice până în 2030 folosind trei noi platforme dedicate, dintre care una va fi dezvoltată în comun cu partenerul american General Motors Co, a declarat un director executiv de top al producătorului auto japonez, notează Reuters.

Shinji Aoyama, șeful global al Honda pentru electrificare, a declarat pentru Reuters că firma va introduce în Japonia un mini vehicul comercial electric în 2024, construit pe o nouă platformă EV de mici dimensiuni. Acesta va fi urmat de un model electric full-size în America de Nord în 2026, pe o nouă platformă mare.

Ambele platforme vor fi utilizate pentru alte modele.

În cadrul unei videoconferințe, Aoyama a declarat că o a treia platformă, pe care a descris-o ca fiind „de dimensiuni medii”, va fi împărțită cu General Motors, începând cu 2027.

La începutul lunii aprilie, cele două companii au declarat că vor dezvolta împreună „vehicule electrice accesibile” pentru piețele globale, dar au publicat puține alte detalii.

„Nu s-a decis dacă se vor baza pe arhitectura Honda sau pe platforma GM”, a spus Aoyama.

„Nu am hotărât ce se va produce”, a adăugat el. „Dar vom împărți factura de proces” pentru fabricație „pentru a permite ca mașinile să fie produse fie” la uzinele Honda, fie la cele ale GM.

GM construiește două SUV-uri electrice premium pentru Honda în America de Nord, începând din 2024, pe baza platformei dedicate EV care stă la baza Cadillac Lyriq de la GM.

Aoyama a declarat că Honda a fost de acord să folosească bateria Ultium de ultimă generație a GM, deși specificațiile nu au fost finalizate. Dar producătorul auto japonez nu are planuri de a participa la joint-venture-ul bateriei Ultium a GM cu LG Energy Solution din Coreea de Sud, a spus el.

Honda a declarat că intenționează să construiască două milioane de vehicule electrice la nivel global până în 2030, inclusiv modelele de dimensiuni medii dezvoltate împreună cu GM.

Aoyoma a declarat că Honda vizează o producție nord-americană de 750.000-800.000 de vehicule electrice în 2030, și aproximativ la fel în China, cu alte 400.000-500.000 în Japonia și pe alte piețe.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:51

VIDEO: Liderul opoziției albaneze, lovit cu pumnul de un protestatar

O înregistrare video a arătat momentul în care un protestatar l-a lovit pe liderul opoziției din Albania, Sali Berisha, marți (6 decembrie), la Tirana....

5 aparate fitness pentru sănătatea cardiacă

Bolile cardiovasculare sunt una dintre principalele cauze de mortalitate (1). Odată cu înaintarea în vârstă, riscul de a dezvolta o boală cardiacă se amplifică....

Leonardo Badea (BNR): Inversarea regimului banilor ieftini implică ajustări ale tendințelor piețelor financiare internaționale

Pentru o foarte lungă perioadă de timp activitatea pe piețele financiare internaționale a fost dominată de așteptările privind menținerea de către principalele bănci centrale...
Ultima oră
Pe aceeași temă