5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăTehnologieChina ordonă platformelor de livestreaming să intensifice supravegherea utilizatorilor minori

China ordonă platformelor de livestreaming să intensifice supravegherea utilizatorilor minori

China a ordonat platformelor de internet să își intensifice guvernanța în ceea ce privește modul în care persoanele cu vârste sub 18 ani utilizează serviciile de transmisiune în direct, ca parte a unei măsuri de reglementare în curs de desfășurare în acest sector în plină expansiune, notează Reuters.

Platformele trebuie să intensifice controalele pentru a împiedica utilizatorii minori să ofere bani pentru livestreamer sau să devină ei înșiși livestreamer fără consimțământul tutorelui, a precizat Administrația Națională de Radio și Televiziune.

De asemenea, acestea vor trebui să consolideze gestionarea orelor de vârf pentru astfel de emisiuni, iar emisiunile vor trebui să fie oprite „forțat” până la ora locală 22.00 pentru utilizatorii funcțiilor de control parental „mod tineret”, a adăugat administrația.

Ordinele vin după ce, luna trecută, China a lansat o campanie specială de două luni pentru a curăța „haosul” din afacerile de livestreaming online și video de scurt metraj, parte a unui plan mai amplu de promovare a ceea ce este considerat a fi conținut adecvat și legal.

Printre cele mai proeminente platforme de livestreaming din țară se numără Douyin a ByteDance, echivalentul chinezesc al TikTok, Kuaishou, Bilibili, susținută de Alibaba, precum și Huya și Douyu, ambele susținute de Tencent Holdings.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Comisar european: Europa va intra în recesiune la iarnă

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul...

Mitul celor patru ore de drum Timișoara-Viena, spulberat de Lia Lucia Epure

Mulți români s-au îngrămădit, în weekend-ul trecut, în vămile românești, dorind să plece cu mașinile spre Austria, Germania, Franța. Printre aceștia, s-a numărat și...

Ce țări cheltuiesc cel mai mult pe masa de Crăciun? Analiză eToro

Familiile din Germania se pot confrunta în acest an cu una dintre cele mai scumpe mese de Crăciun din lume, potrivit unui studiu realizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă