1.5 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeTehnologieAspecte la care să fii atent când alegi tipul de țevi pentru...

Aspecte la care să fii atent când alegi tipul de țevi pentru apă

Dacă sunteți în căutarea conductelor de apă pentru prima dată, este normal să vă simțiți copleșiți de multitudinea de opțiuni disponibile pe piață. Cu toate acestea, procesul de selecție al conductelor de apă poate fi simplificat atunci când știți căror factori să acordați atenție.

Aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare când achiziționați țevi pentru apă

  1. Costul: Prețul țevilor de apă variază semnificativ. Asigurați-vă că alegeți o conductă care să se potrivească atât nevoilor, cât și bugetului dvs.
  2. Durabilitatea: Conductele de apă fabricate din fibre de sticlă (GRP) sunt printre cele mai durabile și rezistente. Durabilitatea este esențială, mai ales dacă doriți să vă bucurați de aceeași țeavă de apă timp de mulți ani.
  3. Dimensiunile: Asigurați-vă că, indiferent că alegeți o teava din ppr sau alt tip de țeavă, ați măsurat corect necesarul, asfel încât să nu bateți pasul pe loc când vă apucați de lucrări. Țineți totodată cont și de diametrul țevilor, nu doar de lungimea acestora. Diametrul se stabilește în funcție de presiunea apei în rețea, de lungimea conductei de apă și de numărul de viraje și îmbinări.
  4. Marcă de încredere: Deși mulți se orientează către cost atunci când iau o decizie de cumpărare, este important să aveți în vedere că adesea marca reflectă calitatea produsului. Pentru a vă asigura că alegeți o conductă de apă și un fiting ppr care să dureze mult timp, alegeți să cumpărați de la producători cu reputație.
  5. Material: Conductele de apă pot fi fabricate din diferite materiale. Sigur că puteți alege un singur material pentru toată casa, însă țineți cont și de proprietățile fiecărui material în parte.
  6. Randamentul: Țevile din PPR au cel mai bun randament datorită faptului că au un coeficient mic de transfer și nu pierd căldură. Cele din PEX au un randament mediu, urmat de cele din cupru care au un randament slab.
  7. Aspectul: Țevile pot fi departajate și pe criterii estetice, pentru că oricine atunci când vine vorba de amenajarea locuinței își dorește ca pe lângă funcționalitate să aibă parte și de un design plăcut privirii.
  8. Rezistența la coroziune: Dacă sunteți conectat la sistemul centralizat de apă află că tratamentele chimice aplicate apei pot fi corozive pentru instalații, așadar, alegeți un material rezistent la coroziune

Fiecare tip de țeavă are avantaje și dezavantaje, iar multitudinea de opțiuni poate fi descurajantă. Prin luarea în considerare a factorilor de mai sus, puteți alege cu încredere țevile de apă care să se potrivească dorințelor dumneavoastră.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă