25.7 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăPoliticăUn nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona localităţilor Sighetu Marmaţiei – Bila Tserkva.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern, pe ordinea de zi a şedinţei se află mai multe proiecte de hotărâre, printre care se numără şi cel pentru aprobarea acordului menţionat, semnat la Kiev, la 18 octombrie 2023.

Executivul urmează să adopte, de asemenea, bugetele de venituri şi cheltuieli pe 2024 pentru mai multe instituţii: Compania Naţională “Administraţia Porturilor Dunării Maritime” – S.A. Galaţi, Compania Naţională “Administraţia Porturilor Maritime” – S.A. Constanţa, Societatea Uzina Mecanică Orăştie S.A, Societatea CUPRU MIN S.A. Abrud, Societatea Naţională a Apelor Minerale S.A., Societatea Naţională a Sării S.A, Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului MINVEST – S.A. Deva, Compania Naţională Loteria Română S.A., Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară.

Alte proiecte pe ordinea de zi a Guvernului

Pe agenda şedinţei Executivului se mai află proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii de colaborare în utilizarea informaţiilor privind călătorii, semnat la 19 ianuarie 2024, la Bucureşti, precum şi o hotărâre pentru repartizarea pe unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi pe unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a sumei de 97.099.000 de lei, pentru finanţarea programului naţional “Masă sănătoasă”, în perioada desfăşurării activităţilor didactice în anul 2024.

Membrii Cabinetului vor discuta şi despre un memorandum privind setul de priorităţi în domeniul schimbărilor climatice şi a planului de acţiune pentru îndeplinirea acestora, aferente anului 2024.

Un alt subiect al şedinţei de Guvern va fi stadiul pregătirii şi organizării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din acest an.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ultima zi de școală

Elevii vor intra de astăzi, după finalizarea cursurilor, în vacanţa de vară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii din clasele a XII-a zi, a...

Crosul „Bucuria Alergării cu Invictus” – Ediția I

COMUNICAT DE PRESĂ Prima ediție a Crosului „Bucuria alergării cu Invictus", va avea loc sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 08.30, în Parcul Municipal Vest...

OUG ce aduce modificări Legii concediului paternal, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat OUG ce modifică Legea concediului paternal și decrete de pensionare a mai multor angajați din armată. Potrivit unui comunicat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă