28.4 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăTechTehnologia care îți îmbunătățește viața

Tehnologia care îți îmbunătățește viața

Laptopul cu o cameră măgulitoare, telefonul cu ecran divizat – și un radio digital de înaltă tehnologie care poate derula sunetul înapoi sunt printre tehnologiile selectate de jurnaliștii de la The Times, anul acesta.

Acer ConceptD 7 Ezel


Dacă am învățat un lucru din intervievarea a mii de oameni pentru ziare, acesta este: nu lăsa niciodată un fotograf să-ți facă un portret de pe podea, uitându-se înapoi la tine. În sfârșit, un ecran de computer care poate fi înclinat fără ajutorul unor romane voluminoase! Dar câteva săptămâni de proprietate m-au făcut să realizez că asta a fost un pic ca și cum ai cumpăra un Ferrari pentru că îți plac suporturile de pahare.

tehnologia care îmbunătățește viața

Ezel face mult mai mult decât să permită unghiuri mai măgulitoare pentru conferințe video. Cele șase moduri de poziție a ecranului îl fac potrivit pentru orice, de la design grafic (cu un stilou cu rezonanță electromagnetică) la prezentări, vizionarea videoclipurilor și procesarea de text. Ecranul tactil de 15,6 inchi, 3840 x 2160 pixeli al lui Ezel este frumos, iar procesorul Intel Core i7 și GPU-ul Nvidia RTX 2080 sunt extrem de puternice. Pentru ceva atât de scump, mi-aș dori ca sunetul să fie puțin mai bun, iar ventilatorul de răcire a fost puțin prea persistent după placul meu, dar este totuși cel mai versatil laptop pe care l-am folosit vreodată. Potrivit pentru orice, de la jocuri la vizionarea Netflix, în timp ce șeful tău bate despre marjele de profit pe Zoom.

$2,699, amazon.co.uk

Microsoft Surface Duo


Din punct de vedere istoric, au existat puține lucruri mai scăzute, în termeni telefonici, decât un telefon Microsoft. Toate încercările companiei de a ajunge în acest spațiu au fost echivalentul tehnologic al dansului tatălui. Așadar, revelația că gigantul tehnologic a făcut de fapt un telefon, construit în jurul platformei Android, care este drăguț, tactil și complet original, este mai surprinzătoare decât viața amoroasă a lui Bill Gates. Multe companii încearcă brusc să facă telefoane pliabile, dar Surface Duo este cea mai reușită încercare de până acum.

tehnologia care îmbunătățește viața
microsoft.com – Surface Duo

Cele două ecrane, cântărind doar 250 g și atașate cu o balama miraculoasă de 360 de grade care vă permite să utilizați fiecare afișaj individual sau împreună, se simt complet naturale. Și experiența de a putea rula două aplicații una lângă alta, sau de a glisa și plasa între ecrane, sau de a putea conversa prin video chat pe o parte a telefonului în timp ce luam notițe pe cealaltă, este atât de revelatoare încât să mă întorc la un singur ecran, Samsung m-a simțit ca revenirea la casete după streaming. Sunt mici defecte: camera cu un singur obiectiv de 11mp nu este la fel de bună ca cea cu care s-ar putea să fii obișnuit; unele aplicații, concepute pentru telefoane convenționale, nu funcționează bine pe două ecrane; decalajul dintre ecrane este mic, dar este încă acolo și te-ar descuraja să vezi un întreg film sau un întreg meci de fotbal pe el. Dar Surface Duo umple spațiul dintre un laptop și un telefon mobil obișnuit și chiar s-ar putea să cumpăr unul.

$699.99, microsoft.com

Cele două ecrane, cântărind doar 250 g și atașate cu o balama miraculoasă de 360 ​​de grade care vă permite să utilizați fiecare afișaj individual sau împreună, se simt complet naturale. Și experiența de a putea rula două aplicații una lângă alta, sau de a glisa și plasa între ecrane, sau de a putea conversa prin video chat pe o parte a telefonului în timp ce luam notițe pe cealaltă, este atât de revelatoare încât să mă întorc la un singur ecran, Samsung s-a simțit ca revenirea la casete după streaming. Sunt mici defecte: camera cu un singur obiectiv de 11mp nu este la fel de bună ca cea cu care s-ar putea să fii obișnuit; unele aplicații, concepute pentru telefoane convenționale, nu funcționează bine pe două ecrane; decalaje dintre ecrane este mic, dar este încă acolo și te-ar descuraja să vezi un întreg film sau un întreg meci de fotbal pe el. Dar Surface Duo umple spațiul dintre un laptop și un telefon mobil obișnuit și chiar s-ar putea să cumpăr unul.

Metaversul: următoarea evoluție a internetului și a experienței umane


1.349 GBP, microsoft.com

Difuzor OB-4


Este ciudat că Sky vă permite să întrerupeți televizorul în direct și Netflix stabilește ce doriți să vizionați în continuare, dar când vine vorba de radio în direct, dacă nu aveți răbdarea să căutați emisiunea online după aceea, trebuie să vă mulțumiți cu ce vi se oferă la momentul respectiv. Difuzorul OB-4, supranumit și „radioul magic” de către producătorii săi suedezi, oferă o soluție: memorează tot ce redați pe o bandă în buclă nesfârșită, astfel încât să puteți derula programul Today pentru a-l auzi pe Michael Gove evitând încă o dată întrebarea. A-l reduce la această funcție înseamnă a-l reduce masiv. Cu opțiunea de a vă conecta la alte dispozitive, cu sau fără fire, vă permite să faceți același lucru cu aproape orice sunet.

tehnologia care îmbunătățește viața

Cele mai noi soluții digitale sunt prezentate pe 10 și 11 noiembrie, la GoTech World

Emițând 100 db de sunet și cu o baterie care permite opt ore de ascultare la volum maxim, este un difuzor portabil puternic. Arătând ca un echivalent din secolul 21 al unui blaster de ghetou din anii 1980, îți va câștiga credibilitate în Shoreditch, oferind în același timp un indiciu de nostalgie. Și prezentând ceva numit „mod disc”, o platformă descrisă ca „spațiu public de cercetare”, se poate transforma într-un fel de instrument electronic. Nu sunteți sigur ce vreau să spun prin asta? Nu te învinuiesc, nici eu n-am prea reușit să rezolv, dincolo de faptul că mi-a permis să pierd o dimineață făcând cântece ciudate, sunete ambientale și bătăi de mash-up care au speriat câinele. Este ciudat și capricios și, chiar și cu acea etichetă de preț, ciudat de minunat.


599 GBP, teenage.engineering

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă