16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Reacții după demisia lui Florin Iordache de la conducerea Ministerului Justiției. Nicușor Dan: Unul dintre responsabilii pentru OUG 13 a plecat. Mai sunt doi piromani la rând. Primarul social-democrat Chirica: Grindeanu va trebui să facă o mișcare de șah

Președintele USR, Nicușor Dan, și șefa interimară a PNL, Raluca Turcan, au reacționat, joi, după ce Florin Iordache și-a anunțat demisia de la Ministerul Justiției.

Astfel, într-un mesaj postat pe Facebook, liderul USR a scris: „Unul dintre responsabilii pentru OUG 13, Florin Iordache, a plecat. Mai sunt doi piromani la rând”.

La rândul său, Raluca Turcan a precizat că „a fost sacrificat unul dintre executanții lui Liviu Dragnea”. „A fost sacrificat unul dintre executanții lui Liviu Dragnea. Demisia lui Florin Iordache nu oferă nicio garanție față de alte probabile abuzuri ale Guvernului sau ale majorității PSD-ALDE”, a scris Raluca Turcan.

Și liberala Alina Gorghiu a reacționat la demisia lui Florin Iordache. Ea a afirmat, pentru Digi24, că „în cel mai scurt timp, PSD trebuie să adopte OUG 14, care abrogă OUG 13”. 

„Este nevoie de o liniștire a tuturor celor care au luptat cu prețul ca această ordonanță să fie evitată. E nevoie de un răspuns pentru dvs., societatea civilă și cetățeni”, a mai spus Alina Gorghiu. 

Contactat de Digi24, primarul iașului Mihai Chirica a afirmat că „demisia lui Iordache liniștește opinia publică”. „Multă toată grija către dl. premier Grindeanu, care va trebui să facă o mișcare de șah – să desemneze un ministru al Justiției care să demonstreze că nu favorizează partidul”, a spus primarul Iașului, Mihai Chirica, care săptămâna trecută a cerut demisia lui Florin Iordache.


 

 


 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă