32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăTechPoziția PSD după preluarea dosarului ”Votul în diaspora” de către DNA

Poziția PSD după preluarea dosarului ”Votul în diaspora” de către DNA

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, joi, cu privire la preluarea dosarului ”Diaspora” de către DNA, că legea a fost respectată în organizarea alegerilor prezidențiale în străinătate. 

”În legătură cu preluarea dosarului ”Diaspora”de către DNA, din punctul nostru de vedere legea a fost respectată. Justiţia va avea, însă ultimul cuvânt. Este regretabil ce s-a întâmpat cu votul din afara ţării şi, de aceea, reprezentanţii Guvernului şi-au cerut scuze pentru situaţia creată. Nu a fost rea-voinţă şi nici o încălcare a legilor”, a spus Firea, într-o declaraţie oficială.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, costul politic a fost ”dureros”, iar din acesta e înţelept să înveţe întreaga clasă politică şi să fie atentă la legislaţie şi să o îmbunătăţească, pentru a preveni astfel de situaţii nedorite.

”Legile electorale nu se modifică prin OUG în timpul alegerilor, ci în Parlament, printr-o dezbatere temeinică, aşezată. Este o prioritate a parlamentarilor PSD şi a partenerilor noştri în perioada următoare”, a mai spus Firea.

Dosarul privind problemele înregistrate la votul din diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instanţei supreme la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru continuarea cercetărilor.

Cele mai citite

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...

Reacția lui Klaus Iohannis după victoria lui Stanciu și compania

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj de felicitări echipei naționale a României, după victoria cu 3-0 în fața Ucrainei. Naționala de fotbal a...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă