20.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeTechReacția lui Victor Ponta, după ce Dragnea a anunțat că o propune...

Reacția lui Victor Ponta, după ce Dragnea a anunțat că o propune pe Sevil Shhaideh la șefia Guvernului: E femeie, e musulman, e un semn de deschidere

Fostul premier Victor Ponta susțin că propunerea PSD-ALDE pentru conducerea Guvernului, Sevil Shhaideh, este foarte bună și de nerefuzat de președintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

„Am o părere foarte bună despre Sevil, am lucrat cu ea foarte bine și cât a fost secretar de stat, după cum știți am propus-o ca ministru. A fost un ministru foarte bun și îi urez succes. Chiar cred că este o femeie foarte echilibrată și, repet, cât am lucrat cu ea am lucrat foarte bine și o respect foarte mult. Mi se pare o propunere foarte bună. O votez cu plăcere dacă vine în Parlament (…) Haideți să avem guvern cât mai repede, să avem guvern și astăzi dacă putem să îl avem, pentru că în fiecare zi pierdem bani pentru oameni și pierdem lucruri importante“, a afirmat Ponta, la Camera Deputaților.

Victor Ponta a precizat că nu a știut ce propunere va face liderul PSD la Cotroceni și că a aflat despre ea de la televizor. Întrebat ce semn este pentru PSD faptul că a fost propusă Sevil Shhaideh, fostul premier a spus: „un semn de deschidere”.

„E femeie, e musulman, e un semn de deschidere și de normal și e un profesionist foarte bun. Nu știu ce va face domnul Iohannis, dacă va accepta sau nu. Propunerea e de nerefuzat, nu știu ce motiv ar avea domnul Iohannis să o refuze, că nu au apucat să îi facă niciun dosar”, a încheiat Ponta.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a propus-o, miercuri, pe Sevil Shhaideh ca premier al României. 

„„Am ținut cont de două lucruri: de afirmațiile repetate ale președintelui și ale legii în vigoare. Pentru mine, Legea nu reprezintă o chestiune secundară și (…) nu aș fi vrut să solicit asta pentru mine, deocamdată. (…) Vreau să îmi dea garanția că este un om care muncește, care știe, în care am încredere totală (…) și care să urmeze, în detaliu, programul nostru de guvernare. Nu promovez un conflict inutil. Propunerea este Sevil Shhaideh (…) Nu vor merge acolo ca să dea bine la presă. Vor merge acolo să crească România (…). Oamenii au votat un program al PSD și un program al ALDE, într-o proporție mai mică. Însă este o răspundere politică pe care nu am de gând să o cedez. PSD va face exact ceea ce îi cere responsabilitatea dată de vot (…). N-am vrut, chiar dacă mi-au cerut colegii din partid, să forțez o lege pentru a cere fotoliul de prim-ministru. Nu avem de gând să pornim niciun conflict, dar dacă demersul nostru și legitimitatea dată de vot nu vor fi respectate, vom acționa în consecință. Plec de la prezumpția de bună credință a președintelui, pe care o așteptăm să se vadă zilele următoare (…). Nu cred că președintele va acționa împotriva votului clar și împotriva unei majorități clare care s-ar putea, astăzi și mâine, să se mai mărească (…). Am spus de la început că vom avea o singură propunere. Nu există niciun motiv pentru ca această propunere să nu fie respectată (…) Cu președintele am avut o discuție destul de așezată și normală, în care i-am spus ce ne interesează”.„Notorietatea tuturor membrilor Guvernul va fi dată de tot ce fac ei”, a spus Dragnea.


Citește și: Dragnea și Tăriceanu au propus-o lui Klaus Iohannis pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Este vorba de o subalternă a baronului PSD de Constanța Nicușor Constantinescu, aflat la închisoare în executarea pedepsei

Delegaţiile PSD şi ALDE au intrat la consultări, la Palatul Cotroceni, unde-i vor prezenta preşedintelui Klaus Iohannis, propunerea lor pentru viitorul premier al României.


Sevil Shhaideh, propunerea lui Dragnea pentru funcția de premier, câștiga lunar, în 2015, 25.000 lei de la stat

Propunerea PSD pentru funcția de premier este Sevil Shhaideh. ”Este membru PSD din iulie 2015”, a precizat președintele PSD, Liviu Dragnea.


Sevil Shhaideh, doar un pion pentru Dragnea premier | OPINIE

În mai 2015, imediat ce Dragnea reușise să-și impună fina, pe Sevil Shhaideh, la Ministerul Dezvoltării, scriam că Ponta deja pierduse meciul, deși nu o știa.


Sevil Shhaideh, propunerea lui Dragnea pentru funcția de premier, câștiga lunar, în 2015, 25.000 lei de la stat

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu a dezvăluit, pe blogul său, în mai 2015, că Sevil Shhaideh, propusă miercuri pentru funcția de prim-ministru de PSD și ALDE, câștiga lunar  de vreo cinci ori mai mult decât un ministru și de vreo trei ori ori mai mult decât președintele României.


Nicușor Dan, despre numirea lui Sevil Shhaideh ca premier: Singurul criteriu pe care Dragnea l-a susținut a fost loialitatea față de sine însuși. Numirea rezumă modul în care PSD va acționa în următorii ani

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, a reacționat, miercuri, după ce Liviu Dragnea a anunțat că o propune pe Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, pentru șefia Guvernului. În acest context, liderul a susținut că șeful PSD a susținut un singur criteriu, cel al „loialității față de sine însuși”.


 

 

Cele mai citite

Incendiu pe Calea Dorobanți. Pompierii au trimis 11 autospeciale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov (ISUBIF) a trimis 11 autospeciale pentru a stinge un incendiu pe Calea Dorobanți. Incendiul s-a declanșat în...

Avantajele cazinourilor online față de sălile de jocuri

Primul cazinou online a fost lansat la mijlocul anilor 1990. După cum vă așteptați, acesta nu era nici de departe la nivelul siteurilor de...

Estul poate salva Vestul (II)

Ritmul democratizării e alert în Estul Europei. În timpul alergărilor pe turnanta impusă de Bruxelles spre mult visata prosperitate, cu obstacole înadins montate, națiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă