21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăTechProducătorul de iPhone, Foxconn, încheie un parteneriat privind producerea mașinilor electrice în...

Producătorul de iPhone, Foxconn, încheie un parteneriat privind producerea mașinilor electrice în Indonezia

Foxconn, cu sediul în Taiwan, a declarat că a încheiat un parteneriat cu Ministerul Investițiilor din Indonezia și mai multe companii pentru a sprijini dezvoltarea mașinilor electrice în țara din Sud-Est-ul Asiei, scrie Reuters.

Foxconn, principalul producător de iPhone al Apple, și-a extins activitățile cu vehicule electrice în ultimii ani și a încheiat acorduri cu startup-ul american Fisker Inc și grupul energetic din Thailanda PTT PCL.

Foxconn a declarat că a semnat o primă înțelegere pentru o gamă largă de investiții privind vehiculele electrice, inclusiv fabricarea bateriilor, cu Ministerul Indonezian al Investițiilor, precum și cu Indonesia Battery Corporation, firma energetică PT Indika Energy și furnizorul taiwanez de scutere electrice Gogoro.

Cooperarea, care urmărește construirea unui „nou ecosistem energetic” în Indonezia, include și dezvoltarea industriilor care sprijină vehiculele electrice, cum ar fi sistemele de stocare a energiei, stațiile de schimb de baterii și reciclarea, a spus Foxconn într-un comunicat.

În cadrul parteneriatului, o „platformă MIH” deschisă, care oferă atât servicii hardware, cât și software, va fi disponibilă companiilor din Indonezia, se arată în comunicat, fără a oferi detalii despre cât de mare este investiția.

Foxconn își propune să furnizeze componente sau servicii pentru 10% din vehiculele electrice din lume până în 2025 – 2027, a declarat președintele Liu Young-way, promițând să reducă costurile de producție și alte costuri pentru fabricarea auto, folosind cunoștințele sale de asamblare.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă