10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechPonta susține că PSD va fi „partidul toleranței zero față de corupție“....

Ponta susține că PSD va fi „partidul toleranței zero față de corupție“. Va dovedi votul în cazul Șova acest lucru?

În contextul modificărilor pe care Consiliul Național al PSD le-a aprobat la Statutul partidului, în perspectiva Congresului din noiembrie, șeful social-democraților susține că formațiunea sa poate fi, în următorii cinci ani, „partidul toleranței zero față de corupție“. O primă ocazie de a demonstra acest lucru o va avea PSD și parlamentarii săi la votul în cazul ex-ministrului Dan Șova, un bun prieten al premierului Victor Ponta.

„Împreună am transformat PSD într-o voce politică importantă pe plan european, care reprezintă valorile de stânga şi ideea de dreptate socială. Dar cred că Partidul Social Democrat este abia la început. În următorii ani, putem fi partidul care susţine statul social, partidul care guvernează cel mai bine şi dă forţă economiei româneşti, dar şi partidul toleranţei zero faţă de corupţie, al regulilor ferme de integritate şi responsabilitate politică“, a declarat Ponta, vineri, într-o postare pe Facebook. 

În stilul deja obișnuit, premierul a făcut referire și la reușitele înregistrate ca șef al PSD și al Guvernului. „Am reuşit să ne atingem, în 2012 şi 2014, cea mai mare parte din obiectivele electorale şi, de trei ani, reuşim să ne îndeplinim şi obiectivele la guvernare“, a declarat Ponta.

Săptămâna viitoare, Senatul va trebui să se pronunțe asupra cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova, suspectat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu obținerea de foloase necuvenite pentru societatea sa de avocatură în valoare de 3,5 milioane lei. Comisia juridică a Senatului a dat un raport pozitiv solicitării DNA, cu un vot la limită (șase la cinci), în condițiile în care opoziția este cea care deține majoritatea în comisie. În plenul Senatului, PSD și aliații săi dețin, însă, majoritatea, așa că sunt șanse mari ca votul să fie diferit de cel din Comisia juridică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă