20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăTechPNL îi sapă groapa lui Ponta. Ce intenții au liberalii

PNL îi sapă groapa lui Ponta. Ce intenții au liberalii

PNL a strâns la nivel național 150.000 de semnături pentru demiterea premierului Victor Ponta, a declarat, luni, secretarul general al partidului, Marian Petrache, informează Agerpres.

“Astăzi, avem în jur de 150.000 de semnături ce au fost strânse timp de o săptămână la nivelul tuturor filialelor din țară. Mâine, la ședința Biroului Permanent Național, vom face o nouă centralizare pentru a vedea exact datele concrete. Ne-am propus să strângem un milion de semnături în vederea demiterii premierului Ponta. Este o acțiune politică și face parte din campania noastră, împreună cu moțiunile de cenzură, de plecare a acestui Guvern, deoarece noi considerăm că este un lucru rău pentru România”, a afirmat, Petrache, prezent la un cort special amenajat pentru această acțiune de filiala sectorului 5 a partidului.

Citește și: Ponta clarifică, pe Facebook, situația din PSD

Marian Petrache a arătat că acțiunea PNL nu îl privește pe “omul Victor Ponta, nici pe președintele PSD, ci pe premierul României”. El a respins acuzele că ar exista un ”plan” al președintelui Klaus Iohannis, prin intermediul procurorilor, de demitere a premierului.

“Introducerea în spațiul public a acestor idei sunt lucruri foarte grave pentru democrația românească și când faci asemenea afirmații ar trebui să existe dovezi. Suntem o țară europeană și e lucru foarte grav să spui că procurorii sunt amestecați în asemenea cazuri. (…) Să înțelegem că primul-ministru poate să facă orice și procurorii nu au voie să instrumenteze, pentru că în felul acesta ar putea să pice un Guvern? Eu cred că trebuie să separăm lucrurile. Nimeni nu e pe viață, în fapt numai justiția poate stabili dacă e vinovat de ceva”, a adăugat el.

Citește și: Primele REACȚII ale politicienilor, după DEMISIA lui Victor Ponta de la șefia PSD

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat pe 22 iunie că liberalii inițiază o moțiune populară pentru demiterea premierului Victor Ponta.

Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă