2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăȘtirile zileiPeste 5 milioane de utilizatori Twitter sunt în pericol! Hackerii au furat...

Peste 5 milioane de utilizatori Twitter sunt în pericol! Hackerii au furat datele

La începutul acestui an, Twitter a confirmat că datele private ale 5,4 milioane de utilizatori au fost furate din cauza unei vulnerabilități API, dar compania a declarat că nu are „nicio dovadă” în acest sens. Acum, toate aceste conturi au fost expuse pe un forum al hackerilor, a relatat BleepingComputer.

În plus, alte 1,4 milioane de profiluri Twitter ale utilizatorilor suspendați ar fi fost partajate în privat.

Proprietarul forumului de hacking numit Breached a declarat pentru BleepingComputer că a fost responsabil pentru exploatarea punctului slab (obținut inițial de la un alt hacker numit „Devil”) și pentru descărcarea datelor utilizatorilor.

Acesta a precizat că a obținut, de asemenea, 1,4 milioane de profiluri Twitter ale conturilor suspendate, obținute prin intermediul unui alt API, dar că le-a împărtășit doar în mod privat cu câteva persoane.

Pe lângă toate acestea, expertul în securitate Chad Loder a dezvăluit că este posibil ca alte zeci de milioane de date Twitter să fi fost colectate cu ajutorul aceluiași API.

Din nou, datele colectate pot include numere de telefon private, alături de informații publice.

În urma acestor breșe au fost divulgate numerele de telefon și adresele de e-mail private ale utilizatorilor, care puteau fi folosite pentru phishing și alte escrocherii.

De asemenea, aceste informații ar putea fi exploatate pentru a descoperi identități de pe conturi private de Twitter.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...
Ultima oră
Pe aceeași temă