16 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăTechOrban: O moschee în București riscă să devină țintă pentru atentate

Orban: O moschee în București riscă să devină țintă pentru atentate

Candidatul liberal la Primăria Capitalei, Ludovic Orban a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că din punct de vedere diplomatic, nu este bine să se construiască o moschee în Bucureşti, pentru că ar deveni o ţintă pentru atentate.

”Nu voi autoriza această moschee. Nu am niciun sentiment împotriva musulmanilor, sunt tolerant, românii sunt toleranţi, primitori, numai că nu are nicio logică să accepţi o mare moschee în capitala Românei”, a spus Orban.

El a precizat că, în plus, ”nu există suportul populaţiei pentru construirea unei moschei”. 

”În bucureşti sunt 4000 de musulmani. Nu doar turci, arabi, iar arabii nu vor  veni să se roage la această moschee”, a menţionat candidatul PNL la Primăria Capitalei. 

Potrivit lui Ludovic Orban, acest subiect face parte din categoria subiectelor superficiale care nu aduc niciun rezultat bun. 

”Nici pe plan diplomatic, nu ştiu dacă e foarte bine să se realizeze. E posibil  să devină o ţintă. Uitaţi-vă ce atentate sunt în Turcia, cu extremişti arabi. Riscăm să generăm un pericol suplimentar? Acest subiect cred că nu e de actualitate”,  a mai afirmat Orban. 

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, pe 23 martie, într-o conferinţă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că proiectul moscheii care urmează să fie construită în Bucureşti se afă în faza obţinerii autorizaţiilor, şeful statului român anunţând că această chestiune e de "competenţa" Primăriei.

"În timpul vizitei făcute la Bucureşti (în aprilie 2015 – n.r.), am discutat această chestiune cu domnul preşedinte Iohannis. În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare. Avem şi un proiect definitivat, dar în momentul de faţă dorim să îl dezvoltăm", spune Erdogan.

Preşedintele turc consideră că o astfel de moschee ar fi "expresia cea mai frumoasă a dialogului şi solidarităţii dintre cele două ţări".

Klaus Iohannis a afirmat, la rândul său, că poate "confirma" faza în care s-a ajuns în ceea ce priveşte moscheea de la Bucureşti.

"Chestiunea este de competenţa primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii", a spus şeful statului.

Cele mai citite

Loteria vaccinării. Care sunt numerele selectate

Loteria vaccinării. A noua extragere săptămânală la Loteria de vaccinare şi a doua extragere lunară, cu un premiu de 300.000 de lei, au loc...

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...

Ziua Recunoștinței Neagră: Zeci de persoane ucise prin împușcare

Un băiat în vârstă de 13 ani este suspectat că a tras în mod accidental în timp ce manipula o armă de foc într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă