31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăTechOrban: O moschee în București riscă să devină țintă pentru atentate

Orban: O moschee în București riscă să devină țintă pentru atentate

Candidatul liberal la Primăria Capitalei, Ludovic Orban a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că din punct de vedere diplomatic, nu este bine să se construiască o moschee în Bucureşti, pentru că ar deveni o ţintă pentru atentate.

”Nu voi autoriza această moschee. Nu am niciun sentiment împotriva musulmanilor, sunt tolerant, românii sunt toleranţi, primitori, numai că nu are nicio logică să accepţi o mare moschee în capitala Românei”, a spus Orban.

El a precizat că, în plus, ”nu există suportul populaţiei pentru construirea unei moschei”. 

”În bucureşti sunt 4000 de musulmani. Nu doar turci, arabi, iar arabii nu vor  veni să se roage la această moschee”, a menţionat candidatul PNL la Primăria Capitalei. 

Potrivit lui Ludovic Orban, acest subiect face parte din categoria subiectelor superficiale care nu aduc niciun rezultat bun. 

”Nici pe plan diplomatic, nu ştiu dacă e foarte bine să se realizeze. E posibil  să devină o ţintă. Uitaţi-vă ce atentate sunt în Turcia, cu extremişti arabi. Riscăm să generăm un pericol suplimentar? Acest subiect cred că nu e de actualitate”,  a mai afirmat Orban. 

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, pe 23 martie, într-o conferinţă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că proiectul moscheii care urmează să fie construită în Bucureşti se afă în faza obţinerii autorizaţiilor, şeful statului român anunţând că această chestiune e de "competenţa" Primăriei.

"În timpul vizitei făcute la Bucureşti (în aprilie 2015 – n.r.), am discutat această chestiune cu domnul preşedinte Iohannis. În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare. Avem şi un proiect definitivat, dar în momentul de faţă dorim să îl dezvoltăm", spune Erdogan.

Preşedintele turc consideră că o astfel de moschee ar fi "expresia cea mai frumoasă a dialogului şi solidarităţii dintre cele două ţări".

Klaus Iohannis a afirmat, la rândul său, că poate "confirma" faza în care s-a ajuns în ceea ce priveşte moscheea de la Bucureşti.

"Chestiunea este de competenţa primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii", a spus şeful statului.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

UPDATE, ora 13:12: Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a declarat că ar putea închide centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, dacă forţele ucrainene vor...

Novakid analizează impactul monitorizării progresului școlar în învățarea unei limbi străine de copii

Educația online se diferențiază prin deschiderea și proximitatea feedback-ului, dar și prin comoditatea monitorizării progresului de învățare și a rezultatelor acestuia, lucru deosebit de...
00:01:17

Guvernator: Doi civili au fost uciși în bombardarea orașului Harkov

Cel puțin doi civili au fost uciși și 18 răniți într-un atac cu rachetă înainte de zorii zilei asupra orașului Harkov, din estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă