-1 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăTechOrban: O moschee în București riscă să devină țintă pentru atentate

Orban: O moschee în București riscă să devină țintă pentru atentate

Candidatul liberal la Primăria Capitalei, Ludovic Orban a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că din punct de vedere diplomatic, nu este bine să se construiască o moschee în Bucureşti, pentru că ar deveni o ţintă pentru atentate.

”Nu voi autoriza această moschee. Nu am niciun sentiment împotriva musulmanilor, sunt tolerant, românii sunt toleranţi, primitori, numai că nu are nicio logică să accepţi o mare moschee în capitala Românei”, a spus Orban.

El a precizat că, în plus, ”nu există suportul populaţiei pentru construirea unei moschei”. 

”În bucureşti sunt 4000 de musulmani. Nu doar turci, arabi, iar arabii nu vor  veni să se roage la această moschee”, a menţionat candidatul PNL la Primăria Capitalei. 

Potrivit lui Ludovic Orban, acest subiect face parte din categoria subiectelor superficiale care nu aduc niciun rezultat bun. 

”Nici pe plan diplomatic, nu ştiu dacă e foarte bine să se realizeze. E posibil  să devină o ţintă. Uitaţi-vă ce atentate sunt în Turcia, cu extremişti arabi. Riscăm să generăm un pericol suplimentar? Acest subiect cred că nu e de actualitate”,  a mai afirmat Orban. 

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, pe 23 martie, într-o conferinţă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că proiectul moscheii care urmează să fie construită în Bucureşti se afă în faza obţinerii autorizaţiilor, şeful statului român anunţând că această chestiune e de "competenţa" Primăriei.

"În timpul vizitei făcute la Bucureşti (în aprilie 2015 – n.r.), am discutat această chestiune cu domnul preşedinte Iohannis. În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare. Avem şi un proiect definitivat, dar în momentul de faţă dorim să îl dezvoltăm", spune Erdogan.

Preşedintele turc consideră că o astfel de moschee ar fi "expresia cea mai frumoasă a dialogului şi solidarităţii dintre cele două ţări".

Klaus Iohannis a afirmat, la rândul său, că poate "confirma" faza în care s-a ajuns în ceea ce priveşte moscheea de la Bucureşti.

"Chestiunea este de competenţa primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii", a spus şeful statului.

Cele mai citite
00:01:01

Ucrainenii s-au pregătit pentru conflictul cu Rusia

Ucrainenii intervievați de Reuters au declarat că sunt pregătiți pentru un conflict militar cu Rusia, în vreme ce diplomații de top ai Rusiei și...

Rusia cere retragerea trupelor și echipamentelor NATO din România și Bulgaria

Retragerea trupelor și a echipamentelor NATO din România și Bulgaria se numără printre cerințele Rusiei - dacă Occidentul dorește stingerea conflictului ce mocnește la granița...

Oboseala pandemică – Ce este și cum se comportă ?

În acest punct al pandemiei, oamenii s-au săturat să fie închiși din cauza restricțiilor. De asemenea, s-au săturat să poarte măști, să se distanțeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă