15.9 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăTechNicușor Constantinescu, atac la conducerea PSD

Nicușor Constantinescu, atac la conducerea PSD

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, joi, că ”teoria centrului imaculat”, lansată, în 2003, de Adrian Năstase, a fost reluată acum de conducerea PSD pentru a justifica eşecul la prezidenţiale, informează Mediafax.

El a precizat că greşelile din alegeri au aparţinut conducerii centrale, nu "baronilor".

„Acestă teorie a centrului imaculat, adică a Bucureştiului alb ca zăpada şi a provinciei neagră ca cenuşa, nu e nouă. E de pe vremea domnului Adrian Năstase. Atunci s-a aruncat în presă că provincia este murdară şi Bucureştiul este alb ca zăpada”, a spus Nicuşor Constantinescu.

„Acum a fost reluată în încercarea de a se justifica greşelile din această campanie electorală prezidenţială, greşeli care nu au aparţinut organizaţiilor judeţene, nici preşedinţilor de CJ, nici primarilor de muncipiu, ci conducerii centrale, care a avut nişte sfetnici foarte buni, gen Sebastian Ghiţă, care au dus partidul să piardă”, a adăugat el.

Constantinescu a spus că presa a preluat teoria aceasta fără a intra în profunzimea lucrurilor.

„Asta este o teorie pe care, din păcate, dumneavostră, fără să intraţi în profunzimea lucrurilor, aţi preluat-o. (…) Este fals, pentru că 90% din banii României sunt la Bucureşti, la Guvern şi la instituţiile publice. Baronii ăştia de care tot vorbiţi şi care sperie pe toată lumea sunt doar nişte chestiuni prin care încearcă să arunce un eşec naţional al alegerilor prezidenţiale pe organizaţiile din teritoriu”, a spus Nicuşor Constantinescu.

El a spus că aceasta neasumare a răspunderii de către conducerea centrală a PSD este o problemă care va fi discutată în CExN.

Cu privire la propunerea lui Victor Ponta despre modificarea Statutului care prevede ca membrii PSD certaţi cu legea să-şi piardă funcţii, Nicuşor Constantinescu a răspuns: „Este o greşeală de expresie sau de exprimare pentru că noi, PSD, nu ne putem substitui Justiţiei”.

„Există principiul de nevinovăţie, pe care cu toţii ni-l dorim, adică acela că doar după ce eşti condamnat defintiv şi irevocabil trebuie să suporţi atât lipsirea de libertate, cât şi lipsirea de alte drepturi şi libertăţi, care înseamnă inclusiv aceea de a fi membri ai unui partid politic. Noi, partidul, nu putem stabili reguli peste ceea ce stabileşte Constituţia”, a spus Constaninescu.

El a susţinut că, în consecinţă, aceste propuneri sunt „în afara Constituţiei”.

„Nu poţi să propui tu în partid să condamni un om, să-i iei dreptul de a fi membru de partid fără ca instanţa să se fi pronunţat definitiv şi irevocabil asupra vinovăţiei unui cetăţean”, a spus Constantinescu.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 90: Lavrov spune că Moscova nu este sigură că are nevoie de relațiile cu Occidentul

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova va lua în considerare ofertele din partea Occidentului pentru a restabili legăturile şi va...

Rusia, eterna eliberatoare cu bocancul pe grumaz

Au ajuns și țările ce s-au dorit mereu neutre să realizeze cât de periculoasă este Federația Rusă condusă de un fanatic. Se pare că și...
00:01:28

Lloyd Austin: Aproximativ 20 de țări oferă un nou ajutor de securitate Ucrainei

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că aproximativ 20 de țări au anunțat noi pachete de ajutor constând în asistență în materie...
Ultima oră
Pe aceeași temă