11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăTechIohannis: Aș putea fi interesat de poziția de premier. Antonescu:Ponta seamănă mult...

Iohannis: Aș putea fi interesat de poziția de premier. Antonescu:Ponta seamănă mult cu Năstase, e perfect arogant. A amenințat mai multe persoane cu pușcăria, m-a şocat

Iohannis a declarat, miercuri seara, la B1TV că nu ia în cosiderare rocada Antonescu-premier, Iohannis- președinte, însă această variantă trebuie discutată. ”Eu am venit în PNL să-l sprijin pe Crin Antonescu, nu să-i iau locul. Sunt dispos să mă implic în politica națională. Ideea este ca Antonescu să meargă pe candidatura de președinte și eu să fiu luat în considerare în Guvern”.

Antonescu: Dacă devin președinte, Iohannis preia conducerea de președinte PNL 

”Nu numai că e persoana potrivită, dar domnul Klaus Iohannis succede la președinție deoarece deăine în prezent funcția de prim-vicepreședinte. Nu e o criză de succesiune. Atunci când va exista un congres al PNL și eu nu voi candida, fără îndoială, Klaus Iohannis e cel mai potrivit”, a spus și Antonescu.

”Cred că experiențe de tip hai să construim o coaliție împotriva unui partid dominant a trecut. Problema e dacă societate politică și românească poate alege un alt președinte decât reprezentantul PSD-ului. Trebuie plecat de la candidați în jurul cărora se strâng oameni, fără coaliții. E nevoie de cooperea de forțe anti-PSD. Se conturează o astfel de colaborare cu PMP, PPDD și PDL. Ne putem aduna în jurul unui om, în jurul unui proiect, unui gest politic, unui moment politic”, a afirmat Antonescu.

”Cred că vom obține peste 20% la europarlamentare. 22-23% este foarte realist”, a precizat Iohannis.

”Cred că PNL a scăzut după ruperea USL în toate sondajele datorită unui anumit șoc care a apărut. Suntem în revenire, lumea și-a dat seama că nu am ieșit din USL pentru că ne-am supărat, am ieșit pentru că nu s-a mai putut lucra pe principii. Am avut o alință care a fost votată masiv și cu care am dorit să schimbăm lucrurile în această țară. A fost o situație care nu a mai fost tolerabilă”, a arătat prim-vicepreședintele PNL.
 
PNL e acum cel mai mare, dar e partid de opoziție
”Nu am niciun motiv să întrevăd vreo refacere de alianță politică între PNL și PSD. PNKL are zona sa de interes în dreapta, PSD în stânga. Dacă USL a eșuat nu are sens ca cele două partide să mai facă o alianță”, a explicat Crin Antonescu.

”PNL e acum cel mai mare, dar e partid de opoziție. Există foarte mulți politicieni care fac alergie la opoziție. este un fenomen treist care ar trebui eleminat și tunci trebuie să fim conștienți că dacă vom intra în opoziție vom pierde oameni. Oamnii din PNL vor să rămână în PNL, dar rămânând în PNL se gândesc că partidul are șanse bune să devină un factor de decizie guvernamentală”, a afirmat și Iohannis.

Ponta seamănă cu Năstase

Victor Ponta ”seamănă foarte mult cu domnul Năstase, din ultima perioadă de guvernare. Perfect arogant, le știe pe toate. Domnul Ponta visează o finală prezidențială cu doamne Udrea, cu oricarea din candidații domnului Băsescu”, a afirmat Antonescu.

”Domul Ponta a amenințat, la nervi, mai multe persoane cu pușcăria în prezența mea. Nu numai pe domnul Scutaru. Am fost șocat”, a declarat liderul liberal.
 

”I-a mai amenințat și pe alții. Nu poți să-i ataci așa pe alții care nu îți împărtășesc întru totul părerile politice”, a mai spus Antonescu.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...
Ultima oră
Pe aceeași temă