24.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

PMP va depune moțiune în care cere demisia ministrului Sănătății, Florian Bodog

Liderul grupului PMP de la Camera Deputaților, Eugen Tomac, a declarat, luni, că PMP, sprijinit de USR, va depune o moțiune simplă pe Sănătate în care va cere demisia ministrului Florian Bodog, potrivit Agerpres.

"Observăm că PSD se află într-un continuu exercițiu de imagine și imaginație. O să îl ajutăm pe domnul Dragnea și o să îi dăm o soluție în ceea ce privește remanierile din Guvern, dacă tot vrea să și le facă. Observăm că pentru PSD sloganurile sunt utile doar în campania electorală.

Anul trecut le-a promis românilor că medicii vor avea salarii de 3.500 de euro. Observăm că recenta lege a salarizării unitare a amânat această decizie cu o majorare de doar 25% începând de anul viitor. Însă se pare că pentru Ministerul Sănătății bugetul de 7 miliarde de euro nu este suficient pentru a fi cât mai predictibili în ceea ce privește achiziționarea de vaccinuri și, mai mult decât atât, haosul din Sănătate pare să nu ia sfârșit.

Avem suflete nevinovate care decedează din cauza incompetenței și ăsta e un motiv extrem de temeinic pentru ca Opoziția să își facă rolul de Opoziție în Parlament și venim cu o moțiune simplă prin care cerem ministrului Sănătății să plece", a spus Tomac, la Parlament.

El a adăugat că moțiunea este susținută și de USR, iar PNL urmează să aibă marți o ședință în care să hotărască dacă va fi alături în acest demers.

"Domnul Dragnea are mai multe probleme interne pe care încearcă să le gestioneze, cum ar fi nepunerea în aplicare a promisiunilor electorale și atunci caută un vinovat. La începutul anului, vinovatul era Cioloș pentru că a întocmit greșit proiectul de buget și îi lipseau câteva miliarde, mai târziu a înființat o comisie de anchetă care să ancheteze nu știu ce pentru că s-a umplut deja de ridicol celebra comisie și acum și-a găsit un nou subiect — își bate joc de propriul Guvern", a susținut el.

Moțiunea simplă are patru teme: vaccinurile, cele 3.000 de ambulanțe din programul de guvernare, lipsa de autorizare a spitalelor și exportul paralel de medicamente.

Ultima oră
Pe aceeași temă