11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechDragnea: Nu suntem siguri dacă Marian Munteanu rămâne candidatul PNL la Primăria...

Dragnea: Nu suntem siguri dacă Marian Munteanu rămâne candidatul PNL la Primăria Capitalei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că social-democraţii nu vor comenta candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, până la finalizarea procedurilor, întrucât este a treia variantă propusă de PNL, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

„Aş vrea să nu comentez deocamdată, pentru că am vorbit şi cu colegii mei, am vrea să comentăm după ce se încheie perioada de depunere a candidaturilor, pentru că nu suntem siguri că rămâne domnul Marian Munteanu la PNL. Este a treia variantă şi, deja, e ca în povestea aceea cu Petrică şi lupul. Deci, aşteptăm la final şi atunci putem avea un punct de vedere. (…) Sunteţi dumneavoastră siguri că până săptămâna viitoare mai e dumnealui candidat? A fost domnul Buşoi, a fost domnul Orban, acum a venit a treia variantă. (…) Fiind deja a treia variantă suntem rezervaţi să mai comentăm”, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului. 

Citește și: FOTO+VIDEO. Cine este Marian Munteanu

Preşedintele PSD a adăugat că pentru social-democraţi sunt importanţi şi contracandidaţii, dar mai importantă este strategia proprie de campanie. 

„Am înţeles şi încercarea lor (a liberalilor – n.r.) disperată de a arunca pe piaţă, imediat când au început ei discuţiile despre schimbarea candidaturii, că o schimbăm şi noi pe Gabriela Firea. Nu a fost nicio discuţie în partid, nu mai făceam faţă, spuneam la toate instituţiile de presă, dezminţeam că nu e nimic şi că totul s-a născut dintr-o minciună şi cu toate acestea zvonurile continuau”, a spus Dragnea. 

El a dat asigurări că PSD va merge în continuare cu Gabriela Firea drept candidat al partidului la PMB. 

Marian Munteanu a fost desemnat, marţi, candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, după anunţul spectaculos făcut de Ludovic Orban de retragere din cursă, în urma audierii la DNA, care a dispus cercetarea sa penală sub control judiciar.

Citește și: Gorghiu: Marian Munteanu, un fel de liant între politic şi tot ce înseamnă deziderat civic

În vârstă de 54 de ani, Marian Teofan Dragoş Munteanu s-a născut în comuna Grădiştea, judeţul Giurgiu, şi este de profesie etnolog. El este cunoscut de public ca un activist civic român contemporan, membru al rezistenţei împotriva dictaturii comuniste, fiind unul dintre reprezentanţii marcanţi ai mişcărilor pentru drepturi civile şi instaurare a democraţiei în România (1989-1991), lider al demonstraţiei studenţeşti din Piaţa Universităţii, 1990. 

Citește și: Cristian Preda: Mă simt insultat de ideea că Marian Munteanu e prezentat drept liberal

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă