15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăTechDiaconescu îi cere lui Ponta să demisioneze dacă vrea să candideze la...

Diaconescu îi cere lui Ponta să demisioneze dacă vrea să candideze la Preşedinţie

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat că premierul Victor Ponta trebuie să aleagă între calitatea de candidat la Președinție și cea de șef al guvernului, pentru că este "inadmisibil să facă excursii electorale" și promisiuni profitând de această "ambiguitate", relatează Mediafax.

"Îi cer în mod categoric domnului Ponta să aleagă între calitatea de candidat şi calitatea de prim-ministru. Este inadmisibil ca, pe banii noştrii, să facă excursii în teritoriu cu nuanţă electorală, dar şi mai grav este inadmisibil să facă promisiuni profitind de ambiguitatea acestor calităţi. (…) Deci pe scurt, dacă doreşte să fie candidat la preşedinţie, să demisioneze din funcţia de prim-ministru acum", a precizat Cristian Diaconescu după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP.

Diaconescu a mai spus despre Victor Ponta că "dă senazaţia că Guvernul este o moştenire de familie".

"Dânsul (Victor Ponta n.r.) dă senzaţia că Guvernul este o moştenire de familie, oricum pare a fi un clan de familie din ce în ce mai mult, ceea ce reprezintă o încălcare cât se poate de clară şi cât se pare de nefirească a ceea ce înseamnă reguli democratice, a ceea ce înseamnă exercitarea mandatului şi a atribuţiilor din poziţia administrativă", a mai spus Diaconescu.

El a făcut aceste precizări după ce a criticat faptul că la sfârşitul săptămânii trecute premierul a participat la un eveniment internaţional pe teritoriul României, "în speranţa obţinerii voturilor secuilor".

"Din câte am văzut cu toţii, la sfârşitul săptămâni domnul Victor Ponta, primul-ministru al Guvernului României, a participat la un eveniment internaţional pe teritoriul României, dânsul în speranţa obţinerii voturilor secuilor, sigur, s-a arătat capabil ca pe teritoriul României, într-o calitate şi demnitate publică, să asculte imnul altei ţări şi să-şi facă poze inclusiv cu steagul secuilor", a mai spus prezidențiabilul PMP, Cristian Diaconescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică după-amiază, la manifestările comemorative din Pasul Nyerges, județul Harghita, că atât el, cât şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care i-a făcut invitaţia de a participa la acest eveniment, "sigur" vor fi criticaţi amândoi pentru acest lucru.

Cele mai citite

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă