15.9 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeTechCum selectezi monitorul perfect pentru jocuri și vizionarea de filme?

Cum selectezi monitorul perfect pentru jocuri și vizionarea de filme?

Vizionarea de filme poate fi o pierdere de timp, dacă nu le vezi pe un monitor profesional. Prin urmare, atunci când alegi monitorul potrivit pentru jocuri și vizionarea de filme, trebuie să ții cont de o serie de caracteristici, care includ: detaliile experienței de vizionare, performanța culorilor, capacitatea HDR (High Dynamic Range).

Pentru a trăi o experiență cinematică, ar fi necesar un monitor performant, care oferă o gamă largă de culori, pentru o calitate strălucitoare a imaginii și un contrast ridicat ce păstrează și detaliile subtile.  

Pasionații de filme și de gaming-uri optează pentru monitoare cu rezoluție 3K și 4K, pentru care au numai cuvinte de laudă, cum ar fi de pildă: impresionant. Desigur există și monitoare mai performante, cum ar fi cele de rezoluție mai înaltă, respectiv de 4K și 8K. Pentru a te bucura din plin de filme și jocuri, este bine să ții cont de rezoluție atunci când decizi să cumperi un monitor. În cazul filmelor vechi, este posibil ca acest lucru să nu conteze, pentru că ele nu sunt convertibile și deci se văd la fel.

Modelele care au și tehnologie HDR (High Dynamic Range) au gradări bogate de lumină și întuneric, ceea ce ajută la vizionarea scenelor mai întunecate de la film și gaming.

Un alt aspect important este să fie un monitor Ultra-Wide, de dimensiune mare, pentru că acesta oferă posibilitatea de a avea o experiență uimitoare, cinematică, pe tot ecranul. De regulă, un model Ultra-Wide are un raport al ecranului de 21:9, care este grozav pentru vizionarea de filme. Dacă dimensiunile monitorului sunt între 21-27 inch, filmele sunt ușor de văzut, iar dacă acestea depășesc 30 inch, atunci efectul creat de filme este chiar  impresionant, atunci când acestea sunt vizionate pe tot ecranul.

Alege un monitor cu certificat TÜV Rheinland

Un monitor de calitate înaltă va avea certificat TÜV Rheinland, ce protejează ochii împotriva luminii albastre. Acest lucru este foarte important, indiferent dacă îl folosești pentru gaming-uri sau pentru vizionarea de filme. Monitorul este folosit o perioadă îndelungată de timp, de aceea trebuie să asigure un mediu confortabil, o experiență de joc fluidă, să nu obosească ochii.

În ziua de azi, timpul de utilizare al computerelor este în creștere, mai ales în rândul tinerilor pasionați de jocuri. De asemenea, în ultimii doi ani munca la distanță a devenit din ce în ce mai comună, iar pentru asta este bine să se țină cont și de sănătate. Dacă se folosește un monitor certificat TÜV Rheinland, atunci se poate proteja vederea, se pot preveni simptomele cauzate de efectul nociv al luminii albastre emise de ecranul digital, atunci când se stă mult timp pe Internet.

Acest certificat TÜV Rheinland nu are efecte negative asupra display-ului, nu afectează acuratețea culorilor, ci doar reduce lumina albastră. Cu un astfel de monitor te poți bucura de imagini și videoclipuri mai naturale, ai și protecție împotriva luminii albastre, care nu afectează contrastul și rezoluția imaginii atunci când suprimă strălucirea pe ecran.

Un astfel de monitor pentru jocuri și vizionarea de filme este huawei mateview gt, cu ecran de 34-inch1 Ultra-Wide 21:9 și design supercurbat 1500R 2. Acesta este de înaltă definiție și tehnologie HDR10, deci îțipermite să vizionezi imagini frumoae cu aproximativ 1,07 miliarde de culori. Are certificarea TÜV Rheinland11, deci protejează ochii prin reducerea luminii albastre la nivel hardware.

Are display WQHD 3440 x 1440, rata de reflesh 165 Hz 3, porturi ușor de accesat (HDMI, combo căști-microfon 3.5 mm și Display Port). Acest monitor vine la pachet cu un cadou, care constă într-un set de boxe type 3 cu bluetooth, phone stand, speaker black și USB rectractable. Cu un monitor profesional te poți bucura de filme și jocuri, cu setări ultra, pe care nu le are un monitor obișnuit. Monitorul suprimă pâlpâirea imaginilor și oferă astfel o experiență de joc fluidă și confortabilă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă