14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăTechCum explică liderii PNL schimbarea candidatului partidului pentru Primăria Capitalei

Cum explică liderii PNL schimbarea candidatului partidului pentru Primăria Capitalei

UPDATE: Comitetul Executiv al Organizaţiei PNL Bucureşti l-a validat luni, cu unanimitate de voturi, pe deputatul liberal Ludovic Orban drept candidat la Primăria Capitalei, a anunţat preşedintele interimar al filialei, Cătălin Predoiu. “În această seară, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Executiv al PNL Bucureşti, organizaţia PNL Bucureşti a validat în unanimitate candidatura dlui Ludovic Orban la funcţia de primar general al Capitalei. Este un vot care arată că suntem o echipă strânsă, decisă să obţină victoria în aceste alegeri”, a declarat Predoiu, la Parlament. El s-a declarat încrezător în victoria lui Ludovic Orban în alegerile din iunie. “Îl asigur şi pe el, dar şi pe colegii din PNL că nu am alt obiectiv în acest moment decât să învingem în alegerile locale”, a spus Predoiu. 

Întrebat cine va răspunde politic în cazul unui eşec al lui Ludovic Orban, liderul PNL Bucureşti a răspuns că nu ia în calcul o astfel de situaţie. “Vă asigur că toţi membrii PNL Bucureşti ştiu ce înseamnă onoare politică”, a afirmat Predoiu. Ludovic Orban a fost propus luni de Comisia de unificare a PNL candidat la Primăria Generală. Candidatura sa trebuie validată şi de Biroul Politic Naţional al liberalilor, care se va reuni lunea viitoare. 

===========

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că nu este nimic ocult în desemnarea lui Ludovic Orban pentru a candida la Primăria Capitalei, iar susţinerea acestuia în cursa electorală va fi asumată de întregul partid, transmite Agerpres

“Am auzit multe scenarii din spatele acestei nominalizări făcute astăzi de conducerea PNL. Nu există niciun fel de scenariu altul decât că ne dorim o soluţie foarte bună pentru bucureşteni care să vină cu o soluţie pentru Bucureşti, în opinia mea, câştigătoare. Motiv pentru care, încă o dată, alături de copreşedintele Vasile Blaga, îi mulţumim lui Cristian Buşoi că a avut înţelepciunea să pună proiectul politic peste proiectul personal. Nu este niciun fel de lucru ocult în toată această desemnare. Vom merge cu Ludovic Orban la Capitală, îl vom susţine şi noi, şi colegii de la Bucureşti. Este o responsabilitate care va aparţine şi va fi asumată de întregul partid şi sunt absolut convinsă că va coagula voturile de pe dreapta”, a spus Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului. 

Ea a adăugat că PNL va transmite electoratului bucureştean ca, în cazul în care scrutinul de la locale se va desfăşura într-un singur tur, “să voteze ca în turul II, util”. “Să ştie că singurul partid în care pot să investească votul pentru a putea bate PSD-ul care a făcut jale la Primăria Generală în ultimii opt ani aproape este PNL şi candidatul PNL”, a afirmat Gorghiu. 

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a ţinut să precizeze că liberalii sunt în grafic privind pregătirile la alegerile locale. “Ţineţi minte că atunci când în decembrie s-a pronunţat Consiliul Executiv pe Bucureşti noi am spus că vom avea încă o evaluare în februarie. Lucrul acesta s-a întâmplat. De altfel, o să avem şi la sectoare într-o săptămână evaluările făcute. Şi atunci, ţinând cont şi de poziţia domnului Buşoi, primul chemat ca să spun aşa, mai departe toată lumea inclusiv dânsul a ajuns la concluzia să-l sprijinim pe domnul Orban. Şi domnul Orban va avea toată echipa PNL lângă ea, cum ar fi avut-o şi domnul Buşoi fără nicio discuţie”, a adăugat Blaga. 

El a susţinut că liberalii nu vor face alianţe preelectorale la locale, dar, ulterior, se pot prefigura astfel de variante pentru asigurarea unei majorităţi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. 

 

Cele mai citite

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...
Ultima oră
Pe aceeași temă