1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeTechCristian Ghinea: Fiecare academician impostor de la Academia lui Oprea primește 3.615...

Cristian Ghinea: Fiecare academician impostor de la Academia lui Oprea primește 3.615 lei pe lună

Deputatul USR Cristian Ghinea a anunțat duminică, pe Facebook, faptul că a solicitat informații, atât la Ministerul de Interne cât și la Ministerul Apărării, despre Academia de Știinte ale Securității Naționale, „academia impostoare creată de Gabriel Oprea".

"Dna Carmen Dan nu a avut amabilitatea să-mi ofere informații. Dl Fifor a fost ceva mai amabil", precizează Cristian Ghinea.

Astfel, drept răspuns la interpelarea parlamentară, MapN i-a transmis lui Ghinea că Academia Securității Naționale a fost înființată dintr-o „firească dorință de acoperire a unui domeniu conceptual de excelență".

În schimb, Cristian Ghinea consideră că Academia lui Oprea reprezintă doar o "impostură legalizată".

"În urma scandalului din 2016, 10 membri au renunțat la impostura plătită, astfel că acum au rămas 19 indemnizații de „academician", reprezentând un total de 68.685 lei pe lună (fiecare „academician" impostor primește 3.615 lei pe lună pentru că ne face onoarea de a fi contemporan cu noi)", precizează Cristian Ghinea.

Deputatul USR anunță că senatorul Traian Băsescu, liderul PMP, a depus un proiect de lege pentru desființarea acestei Academii, proiect pe care și Cristian Ghinea îl va susține.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...

Granada – Athletic Club Bilbao, suspendat după ce un spectator a decedat

În minutul 17 al meciului dintre Granada și Athletic Club Bilbao, evenimentele au luat o turnură tragică atunci când un suporter al echipei gazdă...

Percheziții într-un dosar de droguri şi act sexual cu un minor, în Satu Mare

La data de 10 decembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, în colaborare...
Ultima oră
Pe aceeași temă