21.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeTechCongresul PSD. Cine luptă pentru cele 14 locuri de vicepreședinți

Congresul PSD. Cine luptă pentru cele 14 locuri de vicepreședinți

Ecaterina Andronescu, Lia Olguța Vasilescu, Nicolae Bănicioiu luptă pentru un loc de vicepreședinte al PSD la Congresului de duminică al partidului.

Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, a anuțat, vineri, că s-a înscris în lupta pentru un post de vicepreședinte al PSD, candidatura sa fiind validată de Comitetul Exectuiv al partidului. Fiecare om stă, se uită, se gândeşte şi ia o decizie. Asta a fost decizia mea“, a declarat Andronescu referior la candidatura sa.

Un alt nume avansat pentru această listă este cel al Liei Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte în funcţie. Primarul Craiovei a dorit inițial o funcţie de prim-vicepreşedinte, poziţie care nu a mai fost înfiinţată în partid. Asftelcă a rămas doar să candideze pentru scaunul dvicepreședinte.

Și Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, s-a înscris, vineri, în cursa pentru o funcție de vicepreședinte PSD, deoarece doreşte să continue proiectele începute în activitatea sa în cadrul partidului. Guvernul României, în care PSD este principala forță politică, a arătat că se poate face o guvernare în interesul cetățenilor, cu rezultate reale pentru noi toți. Mi-am depus candidatura la funcția de vicepreședinte al PSD, pentru că vreau să continuu proiectele începute în activitatea mea în cadrul partidului. Suntem împreună de mult timp și am trăit în decursul anilor și momente grele în acest partid, dar am demonstrat că am rămas uniți, iar Congresul Extraordinar de duminică va arăta din nou că formăm o echipă“, a declaat Bănicioiu într-un comunicat de presă.

Ministrul Sănătății mai spune că va “continua să mă lupt ca membru de partid și din funcția de ministru pentru a duce la îndeplinire programul politic al PSD și voi rămâne membru al echipei PSD indiferent de funcția pe care o voi ocupa în continuare în cadrul partidului“.

În schimb, Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea, nu va candida pentru o asemenea poziție în partid deoarece astfel nu îi mai poate ajutat pe “vrânceni lui” Cariera mea politică s-a născut în 21 decembrie, în focul Revoluţiei din 1989. Specialitatea mea este să lupt împotriva celor cu tendinţe de dictatori. (…) Din cauza unei decizii eronate, am luat hotărârea să nu mai candidez. Nu-mi trebuie funcţia de vicepreşedinte ca să îi reprezint pe vrâncenii mei dragi, pe români în ceea ce ştiu să fac“, a declarat Oprişan.

În ceea ce priveşte funcţia numărul doi în PSD, cea de preşedinte executiv, s-au înscris oficial doi candidaţi: preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi deputatul Constantin Niţă, care candidează şi la o funcţie de vicepreşedinte.

Noul Birou Permanent Naţional al PSD va avea 14 vicepreşedinţi, plus patru funcţii de vicepreşedinte ocupate de membri ai Organizaţiei de Femei. Social-democratele cotate cu mari şanse de a deveni vicepreşedinţi ai PSD sunt Ecaterina Andronescu şi Gabriela Firea, care ocupă funcţia şi în acest moment, precum şi ministrul Gabriela Szabo şi europarlamentarul Viorica Dăncilă.

La Congresul de duminică se vor stabili viitorii 14 vicepreşedinţi, patru posturi fiind rezervate femeilor din PSD. Candidaţii pentru cele 10 poziţie de vicepreşedinţi bărbaţi sunt secretarul general Andrei Dolineaschi, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, ministrul Economiei, Mihai Tudose, europarlamentarul Victor Negrescu, preşedintele Comisiei de cod electoral, Gabriel Vlase, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, primarul interimar al Iaşiului, Mihai Chirica, deputatul Viorel Ştefan, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, liderul TSD Mihai Sturzu, secretarul de stat în Ministerul Muncii Adrian Dobre, precum şi deputaţii Constantin Niţă, Cătălin Rădulescu, Georgian Pop şi Gheorghe Şimon, scrie Mediafax.

Cele mai citite

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies