30.8 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăTechBlaga susţine că preşedintele României nu conduce PNL

Blaga susţine că preşedintele României nu conduce PNL

 PNL este într-o relaţie corectă cu preşedintele României, l-a sprijinit necondiţionat la ultimele alegeri prezidenţiale, însă nu este condus de Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, copreşedintele formaţiunii politice, Vasile Blaga. 

"(PNL-n.r) este partidul care, în programul de guvernare, a prins exact cele zece puncte din programul prezidenţial. Şi nici nu se putea altfel, pentru că împreună am creionat cu preşedintele programul respectiv şi noi l-am sprijinit necondiţionat în bătălia electorală. Ideea că preşedintele României conduce PNL, nici pe de parte", a răspuns Vasile Blaga întrebărilor adresate de jurnalişti. 

În ceea ce priveşte guvernul tehnocrat, liderul liberal a afirmat că PNL îl va susţine atâta timp cât "reprezintă interesele cetăţenilor". 

"Noi susţinem Guvernul Cioloş atâta timp cât munceşte pentru România şi în interesul cetăţeanului român. Şi îl sprijinim. Este adevărat că situaţia nu este foarte simplă. În continuare, o spun fără nicio reţinere, în toate structurile de la etajele doi, trei prezent este doar PSD-ul: prefecţi – toţi, deconcentrate – aproape toate, secretari de stat – cam toţi, şefi de agenţii-aproape toţi. Cu toate astea, sprijinim Guvernul în tot ce înseamnă măsurile societăţii româneşti", a conchis Blaga. 

Cei doi copreşedinţi ai PNL au luat parte, sâmbătă, la Biroul Permanent Naţional al Organizaţiei de Tineret a PNL cât şi la întâlnirea regională Nord Est a Organizaţiei Femeilor Liberale. 

Duminică dimineaţa, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu vor lua parte la validarea a 50 de candidaţi PNL pentru alegerile locale din 2016, eveniment care, potrivit organizatorilor, se va ţine în spatele uşilor închise. De asemenea, liberalii vor lua parte la evenimentele organizate de autorităţile locale în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a marca 157 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Ţara Românească.

Cele mai citite

Relaxare si confort – alege consumabile hoteliere potrivite pentru bunăstarea turiștilor!

Turismul în România este unul dintre domeniile cu potențial de creștere enorm. Cu toate că de la an la an, domeniul se dezvoltă, nu...

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de euro

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de dolari, suplimentar față de sumele deja alocate. Decizia britanicilor a fost luată...

Premierul Israelului se retrage din politică

După eşecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett şi-a anunţat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele...
Ultima oră
Pe aceeași temă