2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeTechAndronescu a renunțat la mandatul de europarlamentar

Andronescu a renunțat la mandatul de europarlamentar

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Adronescu a declarat, joi, că a renunţat la mandatul de europarlamentar pentru a face ceea ce poate face mai bine, acolo unde este ”utilă”, şi anume legea învăţământului, adăugând că, personal, crede că nu era un lucru nepotrivit pentru ea să fie europarlamentar, anunță Mediafax.

„Eu cred că trebuie să fac ceea ce pot să fac mai bine şi acolo unde sunt utilă să optez, nu este vorba de interesul personal, dacă ar fi f vorba de interesul personal, probabil că aş fi potrivită să merg în Parlamentul European”, a afirmat Andronescu.

Ea a adăugat că în ţară are de făcut o lege a învăţământului care este un lucru foarte important.

„Pe de altă parte, intră în locul meu un tânăr şi asta mă încântă şi, ca urmare, am luat o decizie care nu este nepotrivită. E adevărat, personal, nu cred că era un lucru nepotrivit pentru mine sau un lucru rău, dar pun în balanţă ce pot să fac mai bine şi unde sunt mai utilă”, a adăugat Andronescu.

Ea a mai spus că „şi un tânăr poate să crească şi peste un mandat să aibă o expertiză foarte serioasă pentru ţară”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că Ecaterina Andronescu nu va merge la Parlamentul European, ea urmând să renunţe la mandatul de europarlamentar pe care l-a câştigat pentru a rămâne, în continuare, senator şi preşedinte al Comisiei pentru educaţie din Senat.

Întrebat dacă Andronescu rămâne europarlamentar, Ponta a răspuns: „Nu, cred că mai degrabă o să rămână în Senatul României, preşedinte al comisiei”.

Ponta a spus că a a vut o discuţie cu Andronescu în acest sens în cursul zilei de joi, decizia fiind luată împreună.

„Am avut o discuţie şi încă, încă nu ne putem dispensa de doamna Andronescu, mai ales în ceea ce avem de făcut până în toamnă. Aşa încât am căzut amândoi de acord că va rămâne în Senat. Acum, azi am discutat şi aşa am decis împreună”, a spus Ponta.

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat, joi, la CExN, că nu crede că o va lăsa pe Ecaterina Andronescu să plece europarlamentar, el adăugând că, de bucurie, Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC, ”se va îmbăta în seara asta”.

Ponta a spus că nu crede că o lasă pe Andronescu să plece la PE, deoarece mai sunt de dus ”destule bătălii” în țară și este nevoie de ea în Senat.

Victor Ponta i-a spus Ecaterinei Andronescu că vor avea o discuție în acest sens și că speră să o convingă să nu plece europarlamentar.

Totodată, liderul PSD a spus că Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC la europarlamentare și care prin retragerea Ecaterinei Andronescu ar urma să plece la PE, ”se va îmbăta în seara asta”.

„Sunt câţiva aşa, de pe la locul 13-14 în jos, care încă nu s-au obişnuit cu gândul că vor fi europarlamentari. S-ar putea ca şi locul 17 să primească azi o surpriză pentru că nu ştiu dacă o las pe doamna Andronescu totuşi să plece, că încă nu s-au terminat bătăliile mari în Senat şi pe partea de educaţie şi poate discutăm, doamna ministru, şi vă conving să mai staţi un pic alături de noi. Şi dacă aude – cine e pe 17, Victor Negrescu? – cred că se îmbată în seara asta”, a spus Ponta.

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut, în urma alegerilor de duminică, 16 mandate în PE. Ecaterina Andronescu a fost pe locul al doilea pe lista PSD-UNPR-PC.

Ecaterina Andronescu este și senator.

Cele mai citite

Și ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

În timp ce România era ostracizată de lupta anticorupție, iar rețelele Soros scoteau sute de mii de tefeliști în stradă, fiul lui Joe Biden,...

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...

Și ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

În timp ce România era ostracizată de lupta anticorupție, iar rețelele Soros scoteau sute de mii de tefeliști în stradă, fiul lui Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă