10.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Academia Română își nuanțează poziția în chestiunea 5G

Academia Română a decis retragerea comunicatului după ce acesta a generat aprigi controverse în societatea civilă. Instituția precizează că nu se opune introducerii de noi tehnologii dar solicită o analiză a utilizării pe termen lung, mai exact asupra efectelor pe care îl are expunerea de lungă durată a populației la aceste tehnologii.

„Academia Română nu se opune implementării noilor tehnologii, ci dorește să fie luat în considerare principiul medical al prevenției înainte de trecerea la utilizarea lor pe scară largă. Precizăm că decizia conducerii Academiei Române de a retrage comunicatul de pe site-ul instituției a fost luată ca urmare a hotărârii de a prelua inițiativa organizării unei dezbateri la nivel național, cu participarea tuturor factorilor implicați și elaborarea unui document comun.”, se arată în comunicatul Academiei Române.

Tema impactului tehnologiilor 5G asupra sănătății oamenilor, alături de subiecte precum impactul evoluției tehnologiei informației și comunicațiilor asupra omului şi societăţii, schimbările climatice, sistemul de educație contemporan și raportul dintre învățământul on-line și educația în clasă, se încadrează în seria de probleme majore ale societății pe care le-a abordat în ultima perioadă Academia Română.

Ultima oră
Pe aceeași temă