6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRSpecial. Ce se întâmplă în multinaţionale în apropierea Paştelui (P)

Special. Ce se întâmplă în multinaţionale în apropierea Paştelui (P)

În apropierea oricărei sărbători, companiile multinaţionale organizează intern anumite petreceri tematice, la ore bine stabilite şi trecute în raport, pentru menţinerea evidenţei. Paştele reprezintă pentru angajaţi, de la cel mai nou până la cel mai vechi, o sărbătoare cu multe avantaje şi cu multă bună dispoziţie.

Cash de Iepuraş

Firma oferă o primă de Paşte ori în cash, banii fiind înmânaţi într-un plic cu numele fiecăruia pe el, ori livrată în cont – deşi efectul psihologic este mai mare când team leader-ul îi înmânează plicul angajatului.

Corporatiştii trăiesc clipa!

Tot firma mai poate organiza o petrecere prin care să aducă artişti de renume din showbiz, pentru un miniconcert de zile mari chiar la sediul corporaţiei, dacă există anumite condiţii organizatorice, sau într-un local închiriat special pentru Easter Party.

Interesant este faptul ca artiştii aceştia pot fi cântăreţi de muzică pop, populară, uşoară, rock, hip-hop chiar – şi toată ceremonia poate fi măiestrită de entertaineri, prezentatori celebri, magicieni sau stand-up comedianţi. Cel putin, aşa stau lucrurile pentru companiile-gigant care apelează la firme de impresariat artistic precum Global Booking.  

Toate acestea costă, însă o corporaţie nu este precum un start-up, aşadar îşi permite, matematic vorbind, să acopere costurile implicate. Pe de altă parte, prezenţa vedetelor la un eveniment corporate dedicat angajaţilor ei va avea parte destul de repede de buzz în social media, şi de publicitate pentru ambele părţi. Aşadar, la acest nivel, orice cheltuială se transformă într-o investiţie!

Apropierea Paştelui scade nivelul de stres la birou

În apropierea Paştelui, discuţiile între colegi capătă un puternic caracter culinar şi timpii morţi/liberi sunt petrecuţi pentru consultări cu referire la concediul de Paşte, cu referire la cazarea la hotel şi aşa mai departe.

Meritocraţia există!

Dacă se gândesc persoanele cu putere de decizie din sucursala multinaţionalei să aducă şi mascote de tipul Iepuraşilor de Paşti, cu atât mai bine, dar parcă şi mai potrivită este oferirea pe merit la unii angajaţi cu productivitate bună şi KPI satisfăcători a unor cosuri cadou de Paşte specific zonei corporate prin bunătăţurile alimentare şi obiectele decorative incluse de Debonaire.

Aşadar, se pot distinge mai multe acţiuni care implică un buget alocat pentru mulţumirea angajaţilor care aşteaptă un semn de preţuire din partea companiei într-un interval cu totul şi cu totul special (Sfintele Paşti), care pot fi chiar combinate în unele cazuri.

Urările de bine nu mai încetează, concediile încep – şi cei care lucrează de Paşte au ori treabă puţină, ori program redus. Iată cum arată perioada de acum până în zilele de Paşte inclusiv.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă