13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă de weekend: Sărmăluțe de pește în frunze de ștevie

Rețetă de weekend: Sărmăluțe de pește în frunze de ștevie

Sărmăluțele de pește în frunze de ștevie se prepară rapid și reprezintă o alternativă ”light” la sarmalele tradiționale, cu carne de porc și varză. 

Ingrediente:

– 8-10 frunze de ștevie

– 200 g șalău sau burtă de crap sau orice pește alb

– 100 g filé de păstrăv afumat, băgate la blender

– 30 g orez crud

– sare, piper

– ceapă verde

– 1 linguriță pastă de tomate

– icre de știucă, pentru decor, crochete de mămăliguță

Mod de preparare:

1. Frunzele de ștevie se blanșează în apă fiartă, iar apoi se scot în apă cu gheață. Se fierbe orezul separat.

2. Se amestecă peștele alb cu peștele afumat și orezul. Se condimentează cu sare, piper. Se montează sarmalele, înfășurând într-o frunză cam 20 g compoziție cu pește. Se lasă la steamer șapte minute.

3. Din frunzele de ștevie rămase, ceapă, pastă de tomate, sare și piper, tocate, fierte și strecurate se obține un sos care se servește peste sarmale.

Icrele de știucă se pun deasupra, la montaj. Pentru chips-uri se face o mămăligă din mei, care se întinde pe o foaie de copt, într-o tavă, și se lasă să se usuce la cuptor. Se desprinde bucăți care se montează la servire. Se poate servi cu smântână.

 

Chef Emil Manea

Chef Adrian Tihulcă

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă