Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O nouă lege: părinţii nu vor mai afla sexul copiilor înainte de naştere

Părinţii ar putea să nu mai afle sexul copiilor înainte de naştere dacă un proiect de lege va fi votat. Conform unei rezoluţii a Comitetului pentru Egalitatea Şanselor, doctorii nu vor mai avea voie să ...

Share

Andrei Stanca 0 comentarii

11.09.2011 - 19:09

Părinţii ar putea să nu mai afle sexul copiilor înainte de naştere dacă un proiect de lege va fi votat.

Conform unei rezoluţii a Comitetului pentru Egalitatea Şanselor, doctorii nu vor mai avea voie să comunice părinţilor sexul copiilor.

Propunerea este o reacţie vizavi de practica avorturilor selective, care afectează fetuşii de sex feminin şi care sunt din ce în ce mai numeroase în unele state din fosta URSS, membre ale Consiliului Europei. Dacă va fi votată, legea se va aplica în toate cele 47 de state membre.

O membră a unei asociaţii parentale din Marea Britanie, Justine Roberts, a declarat că părinţii vor să cunoască sexul copiilor din motive practice, cum ar fi cumpărarea unor haine, a unor accesorii sau decorarea camerei copilului.

„Înţeleg că există anumite probleme în unele părţi ale lumii, însă mi se pare ridicol să aplici o asemenea lege într-o ţară care nu s-a confruntat niciodată cu aşa ceva", a declarat ea. „Cred că femeile însărcinate vor fi destul de furioase şi dezamagite când li se va spune că nu li se poate comunica sexul copilului".

Vicepreşedintele comitetului de etică al Colegiului Regal al Obstreticienilor şi Ginecologilor din Marea Britanie, Dr. Gillian Lockwood, a declarat că directiva nu ar aduce nici un beneficiu. Ea a explicat că părinţii află care este sexul copilului după 20 de săptămâni, stadiu în care avortul nu este permis decât din raţiuni medicale.

Consiliul Europei nu are puterea de a impune recomandările guvernelor statelor membre, însă acestea sunt de obicei adoptate ca urmare a tratatelor şi convenţiilor existente. Rezoluţia comitetului va ajunge luna viitoare în faţa adunării generale parlamentare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...