Virusul Andromeda, care a afectat milioane de computere, a fost anihilat într-o acțiune a Poliției

O operațiune comună a forțelor de poliție din Germania, Statele Unite și Belarus a reușit eliminarea unui program malware denumit "Andromeda" sau "Gamarue", care a infectat peste două milioane de computere la nivel global, a anunțat marți Europol, potrivit Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.12.2017 - 17:54

Andromeda este cel mai bine descris ca un "botnet", sau un grup de computere care au fost "infectate" cu un virus ce le permite piraților informatici să le controleze de la distanță fără ca utilizatorii calculatoarelor să aibă cunoștință de acest lucru.

Operațiunea poliției, realizată cu ajutor din partea Microsoft, a fost semnificativă având în vedere atât numărul computerelor infectate cât și faptul că Andromeda a fost folosit în ultimii ani pentru a răspândi noi viruși informatici, a declarat purtătorul de cuvânt al Europol, Jan Op Gen Oorth.

"Andromeda a fost unul dintre cele mai vechi programe malware de pe piață", a mai spus oficialul Europol.

Autoritățile din Belarus au declarat că au arestat un bărbat sub suspiciunea că ar fi vândut programe malware. Ofițerii de poliție au confiscat echipamente din birourile lui din Gomel, al doilea oraș ca mărime din Belarus, și acesta cooperează în cadrul investigației. Individul este suspectat că ar fi liderul unei rețele de hackeri care ar fi folosit Andromeda.

Comentarii