12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMicrosoft ripostează. După Google+ urmează Tulalip?

Microsoft ripostează. După Google+ urmează Tulalip?

Ce este Tulalip? Dacă un angajat al Microsoft nu ar fi apăsat un buton greşit, săptămâna trecută, lumea nu şi-ar mai fi pus această întrebare. Proiectul Tulalip pare a fi răspunsul lui Bill Gates la Facebook şi Google+, scrie gather.com.

Pe site-ul socl.com a apărut, săptămâna trecută, prima pagină a proiectului Tulalip. Astfel, pentru o perioadă scurtă de timp, câţiva norocoşi au putut vedea cum va arăta următoarea reţea de socializare. Pe un fundal verde, putea fi observată o serie de fotografii cu tineri. Deasupra acestor imagini, se putea citi “Găseşte orice vrei şi împărtăşeşte ce ştii mai simplu ca niciodată”.

Site-ul permitea conectarea cu ajutorul conturilor de Facebook şi de Twitter, iar la apăsarea butoanelor respective apărea un anunţ care avertiza că Tulalip este o aplicaţie aflată în stadiul de experiment. De asemenea, în avertisment scria că applicaţia le permite utilizatorilor “să citească postări, să vadă pe cine urmăresc, să îşi updateze profilul şi să posteze tweeturi”. 

Site-ul ZDNet are altă părere despre Tulalip. Potrivit publicaţiei, avertismentul respectiv ar putea duce cu gândul la implementarea serviciului în platforma Windows Azure. Astfel, Tulalip ar fi doar o aplicaţie pentru Twitter.

După câteva ore, pe site-ul socl.com a apărut următorul anunţ: “Socl.com este un proiect de design intern al echipei Microsoft Research şi a fost publicat din greşeală pe Internet. Nu vroiam să facem asta, sincer”.

Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă