12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialGoogle pregateste rivalul iPad-ului

Google pregateste rivalul iPad-ului

Google ar putea lansa o tableta PC bazata pe sistemul de operare Chrome, dezvoltat de companie, care sa rivalizeze cu iPad-ul lansat acum cateva zile de Apple.

Proiectul a fost adus in atentia pasionatilor de tehnologie dupa ce unul dintre designerii Chrome a facut referiri pe blogul personal si pe pagina de Twitter la tableta pregatita de Google, relateaza Mediafax.
In fapt, Google a prezentat cateva concepte despre cum ar putea fi folosit noul sistem de operare Chrome OS, iar printre aplicatii se numara si tablet PC-uri cu ecran intre 5 si 10 inch. Potrivit companiei, printre functiile unui tablet PC bazat pe Chrome OS se va numara si tastatura "virtuala", care apare pe ecranul tactil, caracteristica si iPad-ului, dar si smartphone-urilor lansate in ultimii ani.
Nu se stie daca un tablet Google va exista intr-adevar, insa deja se fac speculatii despre cum un astfel de gadget ar putea avea o abordare cu totul diferita in comparatie cu iPad.

Astfel, PC World scrie ca, la fel cum sistemul de operare Chrome OS al Google se bazeaza mult pe "cloud computing", adica foarte multe aplicatii vor fi accesate prin intermediul internetului, astfel incat dispozitivul sa aiba instalate foarte putine programe, asa si tabletul Google va fi centrat pe internet. Asta, spre deosebire de Apple iPad, care e foarte "legat" de aplicatiile App Store si de continutul platit.
In acest fel, un tablet Google ar fi mai util pentru cei care utilizeaza intensiv aplicatii precum Google Docs, Gmail sau Google Wave, care vor fi putea fi sincronizate mai usor de pe tablet cu PC-urile, telefoane sau alte dispozitive.
Daca aceste zvonuri se vor concretiza sau nu, e greu de spus. Acest lucru nu l-a impiedicat insa pe Steve Jobs, seful Apple, sa-si iasa din pepeni si sa critice dur Google pentru ca a intrat pe teritoriul Apple, dar prin lansarea telefonului Nexus One. "Nu am intrat in afacerile cu cautari pe net.

Ei au intrat in afacerile cu telefoane. Sa fiti siguri ca vor sa ucida iPhone. Dar nu-i vom lasa", a spus Jobs, citat de www.wired.com. E de urmarit daca razboiul se va muta si in planul tabletelor.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă