12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechIndustria metalurgică va fi automatizată cu roboți

Industria metalurgică va fi automatizată cu roboți

Roboții colaborativi, cunoscuți și sub numele de coboți, creează oportunități suplimentare de automatizare în industria metalurgică prin capacitatea de a lucra într-o zonă de producție restrânsă cot la cot cu o persoană, implementarea rapidă și redistribuirea la noi sarcini, precum și programarea și operarea intuitivă, anunță un comunicat de presă transmis de Universal Robots.

Roboții colaborativi pot sprijni procese precum operarea mașinilor-unelte, fabricarea și sudarea, atât în companii mari, cât și în întreprinderi mai mici.

Producătorii din întreaga lume investesc în automatizare. Sondajul „Barometrul de robotizare a IMM-urilor” realizat în România în primăvara anului 2020 și în rândul companiilor din industria metalurgică a demonstrat că cel mai important factor care motivează IMM-urile să robotizeze este creșterea calității produselor (100%). După aceea companiile au menționat: creșterea competitivității și creșterea volumului producției (97,8%), reducerea timpului de producție (92,7%) și a costurior de producție pentru a spori eficiența(92,2%), eliminarea erorilor umane (91,4%), standardizarea proceselor (90,5%), flexibilitatea producției (88,8%), creșterea siguranței angajaților (88,5%), adaptarea gamei de produse la cerințele în schimbare (83,7%) și dificultatea în găsirea și menținerea angajaților (80,5%).

Progresul industrial și tehnologic constant a făcut ca industria prelucrării metalelor să fie extrem de competitivă. Noua provocare este creșterea productivității și a timpului de funcționare a utilajului, fără a compromite căile în îndeplinirea acestei provocări.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă