Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hunedoara, Geoparcul Dinozaurilor, parte dintr-un proiect european ambițios

Specialişti din şapte ţări europene se vor reuni, în perioada 12-15 februarie, la sediul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, din oraşul Haţeg, unde vor analiza patrimoniul geologic, dar şi modalităţile prin care se poate realiza o dezvoltare sustenabilă a turismului.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2018 - 19:05

Țările dunărene sunt vizate ca parte a proiectului internaţional Interreg Danube GeoTour, potrivit Agerpres.

Participanţii vor vedea câteva dintre punctele de vizitare ale Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului şi se vor întâlni cu ambasadorii pentru Geoparc.

De asemenea, directorul Castelului Corvinilor, Cristian Roman, şi caricaturistul Ion Barbu, iniţiatorul proiectului cultural "Planeta Petrila", sunt invitaţi să le împărtăşească participanţilor la întâlnire experienţele lor referitoare la modalităţile de creare şi promovare a unor destinaţii turistice culturale de succes în judeţul Hunedoara.

"Primele zile sunt dedicate discuţiilor şi schimbului de experienţă privind dezvoltarea de geoproduse comune şi implementării conceptului de gamification. Geoprodusele pot fi orice tip de produse (obiecte, activităţi, acte de creaţie etc) care să îndeplinească simultan trei condiţii: să aibă o legătură directă cu patrimoniul geologic, având în prim plan elemente geologice (ca materie primă sau sursă de inspiraţie ce reflectă legătura dintre om şi Planeta Pământ), să fie produse de un partener al geoparcului şi să încurajeze economia locală bazată pe respectarea prevederilor legale. Gamification reprezintă un concept nou care facilitează explicarea unor noţiuni complexe prin intermediul jocurilor", se arată într-un comunicat al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, remis duminică AGERPRES.

Alte două zile sunt rezervate discuţiilor privind stadiul de derulare al proiectului şi direcţiile următoare de acţiune.

Proiectul Interreg Danube GeoTour are ca principal scop punerea în valoare a patrimoniului geologic pentru dezvoltarea turismului sustenabil şi inovator în geoparcurile din ţările dunărene. Proiectul îşi propune să mărească implicarea comunităţilor locale în activităţile geoparcurilor şi să aducă geoparcurile din ţările dunărene la acelaşi nivel de calitate a produselor cu cele din celelalte ţări ale Uniunii Europene.

Proiect internaţional a fost iniţiat de Geoparcul UNESCO Idrija din Slovenia, prin Heritage Centre Idrija şi cuprinde parteneri din 11 ţări (Slovenia, Ungaria, Austria, Croaţia, Cehia, România, Slovacia, Finlanda, Portugalia şi Franţa), reunind geoparcuri, parcuri naturale şi universităţi din ţările dunărene, dar şi din Reţeaua Europeană a Geoparcurilor. De asemenea, Danube GeoTour beneficiază de sprijinul Reţelei Globale a Geoparcurilor, partener în proiect.

Proiectul beneficiază de co-finanţare prin Programul european transnaţional Dunărea (Interreg - Danube Transnational Programme). 

Comentarii