15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. CES 2013: Care sunt cele mai anticipate gadgeturi şi care sunt...

FOTO. CES 2013: Care sunt cele mai anticipate gadgeturi şi care sunt trendurile în IT&C în 2013

CES, sau Consumer Electronics Show, este una dintre cele mai importante expoziţii de tehnologie din lume. An de an giganţii IT&C îşi etalează cele mai noi produse cu speranţa de seta trendurile pe piaţă.

Următoarea generaţie de smartphone-uri, televizoarele HD cu NFC dar şi ochelarii inteligenţi sunt doar câteva dintre gadgeturile aşteptate la CES 2013.

România liberă vă propune un top al celor mai anticipate produse care ar putea fi prezentate în cadrul ediţiei de anul acesta a Consumer Electronics Show. 

HTC M7, echivalentul european pentru Droid DNA

Mulţi fani HTC au fost dezamăgiţi de decizia companiei de a nu lansa modelul Droid DNA/Butterfly şi pe piaţa din Europa.

Cu toate astea, compania HTC vine în întâmpinarea europenilor iubitori de rezoluţii mari cu modelul M7, un smartphone Full HD de 4,7 inci care are cel mai mare număr de ppi disponibil pe piaţă – 468.

În afară de display-ul incredibil, M7 vine echipat cu un procesor quad-core Snapdragon de 1,7 Ghz, 2Gb de memorie RAM şi 32GB memorie internă. HTC M7 are şi o cameră principală de 13MP şi rulează pe sistemul de operare Android Jelly Bean 4.2.

Din nefericire, s-ar putea ca HTC M7 să nu-şi facă apariţia la CES 2013 şi să fie lansat abia în februarie, dar ne ţinem degetele încrucişate.

Televizoarele LG cu NFC

Anul trecut la CES, televizoarele UHD (ultra high-definiton) au fost vedetele expoziţiei. Se pare că şi anul acesta tot televizoarele vor sări în evidenţă, de data aceasta nu din cauza clarităţii imaginii, ci datorită posibilităţii de a comunica extraordinar de uşor cu smartphone-urile, tabletele sau orice alte dispozitive mobile dotate cu tehnologia NFC (near field communication).

Printre primii care au adoptat acest mijloc de comunicare sunt cei de la LG care au anunţat o serie de Smart TV-uri care vor putea reda media de pe orice dispozitiv mobil printr-o singură atingere.

Camera inteligentă de la Polaroid

În 2012, cănd Samsung a anunţat lansarea unei camere de fotografiat cu Android, lumea tehnologiei a fremătat cu uimire. Samsung Galaxy Camera a fost unul dintre cele mai de succes şi inovatoare produse ale anului trecut. Lumea uitase totuşi că cei de la Polaroid au fost primii care au lansat conceptul, la CES 2012, însă fără succes.

Acum, americanii de la Polaroid vor răzbunare şi au anunţat deja lansarea unei camere foto mirrorless cu lentile interschimbabile. Aparatul are un senzor de 18,1 MP, un ecran tactil de 3,5 inci şi conectivitate WiFi.

Ochelarii inteligenţi Vuzix

Compania Vuzix vrea cu orice preţ o victorie pe frontul ochelarilor inteligenţi, împotriva gigantului Google. Vuzix speră să câştige această bătălie cu seria M100 care se speculează că va rula pe sistemul de operare Android ICS, va avea un display WQVGA cu formatul 16:9, un procesor de 1Ghz, 1GB Ram şi 4GB memorie internă.

Ochelarii vor putea, de asemenea, să captureze imagini şi clipuri video iar cum ochelarii Google Glass vor fi lansaţi abia în 2014, Vuzix s-ar putea să acapareze această piaţă.

Proiectorul LG Hecto

LG speră să relanseze piaţa video-proiectoarelor cu noul gadget Hecto. Acesta poate proiecta imagini HD de la o distanţă de numai 55 centimetri.

LG Hecto este un video-proiector capabil de aceleaşi funcţii ca şi un Smart TV, are 3 porturi HDMI iar lămpile de proiectare au o durată de viaţă de până la 25.000 de ore.

La asemenea performanţe, video-proiectorul va avea, probabil, şi un preţ pe măsură, însă va schimba pentru totdeauna conceptul de home-entertainment.

Monitoare touchscreen de la Samsung

2012 a fost anul touch: de la smartphone-uri, tablete, până la laptopuri hibrid şi all-in-one-uri cu touchscreen. Samsung a observat trendul aşa că a anunţat că va lansa la CES 2013 o gamă de monitoare cu touchscreen pentru cei care îşi doresc să experimenteze Windows 8 la capacitate maximă.

Seria 7 SC770 de monitoare touch-screen reprezintă prima serie de ecrane multi-touch optimizate pentru Windows 8. Acestea pot susţine până la 10 puncte multitouch în acelaşi timp, dând utilizatorilor posibilitatea de a muta, roti sau selecta obiectele de pe monitor cu ajutorul propriei mâini.

SC770 poate fi ajustat uşor în funcţie de dorinţa consumatorului. Astfel, ecranul poate fi rotit la 60 de grade pentru o utilizare mai uşoară. În plus, profilul super subţire şi unghiul de vizibilitate larg oferă o profunzime ridicată a imaginii.

Sony Xperia Z şi ZL

Cu toate că, numai cu câteva zile în urmă, directorul de vânzări al Sony Dennis Van Schie a recunoscut pentru Financial Times că gama Xperia este una slabă, compania vrea să înceapă anul 2013 în forţă.

Astfel, la CES 2013, Sony va prezenta modelele Xperia Z şi ZL, două terminale care vor concura cu HTC M7 din toate punctele de vedere. Acestea vor avea un ecran de 5 inci Full HD şi vor fi dotate cu procesoare quad-core Snapdragon de 1,5 Ghz, procesor grafic Adreno 320 şi 2GB RAM. Sony Xperia Z şi ZL vor avea camere principale de 13MP.

Tobii REX Eye Tracker

Dacă e să vorbim de inovaţi, trebuie amintit neapărat şi acest gadget. REX este un gadget care se ataşează pe monitoarele calculatoarelor care funcţionează cu Windows 8 şi care poate urmări privirea utilizatorului. Gadgetul îi permite persoanei să facă numeroase lucruri, de la derularea paginilor, până la interacţiunea cu diverse jocuri, numai privind înspre dispozitiv.

Dispozitivul este deja disponibil, însă numai pentru dezvoltatori, la preţul de 995 de dolari.

Compania a anunţat, însă, că va produce numai 5000 de astfel de dispozitive, pentru a testa piaţa, însă un astfel de dispozitiv ar putea revoluţiona felul în care interacţionăm cu computerele noastre.

Nvidia scoate la lumină Tegra 4

Procesorul Nvidia Tegra 3 şi-a făcut treaba foarte bine, putând fi găsit în telefoane precum HTC One X+ şi tablete ca Google Nexus 7 şi Microsoft Surface.

Acum, Nvidia ar putea aduce la CES 2013 chipsetul T40, un procesor capabil de viteze între 1,8 şi 2 Ghz.

Există zvonuri că la CES 2013 vom vedea şi tablete cu procesorul Tegra 4.

Samsung lansează un televizor “fără precedent”

Cei de la Samsung sunt plini de surprize. Nimeni nu ştie ce tehnologie ar putea ascunde acest TV “fără precedent” pe care cei de la Samsung îl vor lansa. Există zvonuri că va avea un ecran transparent, dar până la apariţia de la CES 2013, rămânem cu speculaţiile şi cu o imagine care învăluită de mister  (foto 10).

BONUS – Samsung se rebranduieşte?

În ciuda faptului că se poate lăuda cu cel mai vândut smartphone, se zvoneşte că Samsung se pregăteşte să-şi schimbe imaginea la CES 2013.

Samsung nu-şi va schimba imaginea radical, dar va profita de scena de la CES pentru a-şi face cunoscută noua identitate.

Se speculează că Samsung ar fi apelat la echipa de design care a lucrat în trecut cu Nike aşa că ne putem aştepta la mai mult dinamism de acum în colo.

Cum Samsung a crescut de la o putere în Asia, la una mondială, imaginea companiei va fi una extrem de importantă pe viitor.

Cele mai citite

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...
Ultima oră
Pe aceeași temă