29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportVosganian: Băsescu a făcut un bilanţ lipsit de spirit critic, nu a...

Vosganian: Băsescu a făcut un bilanţ lipsit de spirit critic, nu a răspuns nemulţumirii populare

Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că opinia publică aştepta altceva de la preşedintele Traian Băsescu decât un bilanţ lipsit de spirit critic, el arătând că şeful statului nu a răspuns, de fapt, marii nemulţumiri populare.

„Opinia publică aştepta altceva decât un bilanţ lipsit de spirit critic. A fost un discurs destul de rigid, fără să răspundă de fapt marii nemulţumiri populare. Am înţeles de la Traian Băsescu că în România oricine are o responsabilitate, mai puţin el”, a spus Vosganian.

El a spus că afirmaţiile lui Traian Băsescu cu referire la faptul că este acuzat că ar fi dictator sunt „memorabile”.

„Traian Băsescu a spus că argumentul pentru care nu este dictator este faptul că oamenii spun că este dictator”, a spus Vosganian.

El a ţinut să-l critice pe şeful statului şi pentru referirile la „partea bună” a societăţii vicile.

„Va trebui să adăugăm încă ceva la trista serie a ciumpalacilor – felul în care Traian Băsescu s-a adresat părţii bune din societatea civilă, ceea ce reprezintă o ofensă la adresa protestatarilor”, a mai spus Vosganian.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că şi-a creat impresia că pentru o parte din români s-a creat o „ruptură” cu preşedintele, el precizând că prima sa obligaţie este de a restabili „legătura de încredere” cu aceia care şi-au pierdut-o.

Şeful statului a mai spus că vrea să le spună românilor că ştie „ce trebuie făcut”, el arătând că „în parteneriat cu Guvernul” va trebui deschis „un orizont de ţară nouă pentru români”.

Traian Băsescu a declarat că îndemnul său pentru români este „solidaritate”, pentru că „nimeni nu poate scăpa de criză individual”, el adăugând: „Ori ieşim toţi, dar odată cu ţara, pentru că salvări individuale nu există”.

El a mai spus că, dacă ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus „mult mai bine”. De asemenea, şeful statului a susţinut că toate partidele trebuie să se reformeze.

Băsescu a declarat de asemenea că oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta „dictator” asupra sa, va continua să sprijine instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, el adăugând că politicianul care este înjurat de dimineaţă până seara nu se poate numi dictator.

Preşedintele a menţionat totodată că nu are „nimic de schimbat” în comportamentul pe care l-a avut în cele două mandate, cu excepţia diminuării acelor „gafe” pe care uneori le mai face public, el menţionând în acest sens intervenţia televizată în care a avut „disputa” cu Raed Arafat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă