33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportVoiculescu: Băsescu trebuie suspendat, demis şi, probabil, internat pentru a-şi redobândi echilibrul

Voiculescu: Băsescu trebuie suspendat, demis şi, probabil, internat pentru a-şi redobândi echilibrul

Fondatorul PC, Dan Voiculescu, declară că preşedintele Traian Băsescu şi-a pierdut raţiunea şi onoarea, nu se mai poate controla, este epuizat politic şi intelectual, suferă de sindromul dictatorului în agonie şi trebuie suspendat, demis şi, probabil, internat pentru a-şi redobândi echilibrul.

“Traian Băsescu nu va demisiona. Şi-a pierdut, deopotrivă, raţiunea şi onoarea. Nu se mai poate controla. Este epuizat politic şi intelectual. Suferă de sindromul dictatorului în agonie. Se luptă cu instituţiile fundamentale ale statului, presa liberă, «agenturili străine» şi fantoma comunismului. Traian Băsescu a devenit un pericol pentru democraţie, libertate şi normalitate. A devenit un pericol chiar şi pentru el însuşi. În consecinţă, trebuie suspendat, demis şi, probabil, internat pentru a-şi redobândi echilibrul personal”, afirmă Voiculescu, într-o postare pe blog, preluată într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

El susţine că prin numirea în funcţia de ministru de Externe a lui Cristian Diaconescu, membru UNPR, în locul lui Teodor Baconschi, membru PDL, preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia.

“Prin numirea în funcţia de ministru de Externe a domnului Cristian Diaconescu, membru UNPR, în locul domnului Teodor Baconschi, membru PDL, fără aprobarea Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a încălcat articolul 85 din Constituţie, care prevede că «dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului», numirea unui ministru se face «numai pe baza aprobării Parlamentului»”, se arată în comunicat.

Potrivit lui Voiculescu, cât timp va mai deţine funcţia de preşedinte, Traian Băsescu va ataca tot mai violent presa, opoziţia, protestatarii, militarii, politiştii, pensionarii şi pe orice cetăţean lucid care îndrăzneşte să îi ceară demisia.

“De altfel, sunt convins că, şi în «intervenţia» de astăzi (miercuri, n.r.), Traian Băsescu se va răfui cu sistemul politic deşi, de 22 de ani trăieşte şi prosperă în acest sistem, se va răfui cu presa, deşi şi-a subordonat televiziune publică şi un uriaş aparat propagandistic, se va răfui cu securitatea, deşi a recunoscut că a colaborat constant cu securitatea, «dând un camion de note», se va răfui cu comunismul, deşi a fost înalt funcţionar în regimul comunist, se va răfui cu cei corupţi, deşi el însuşi şi-a «aranjat» o vilă în centrul Capitalei. De fapt, Traian Băsescu nu mai vorbeşte de foarte mult timp cu românii. Vorbeşte numai cu şi despre sine. Dacă îl veţi asculta şi astăzi, veţi înţelege că fiecare acuzaţie pe care o lansează i se potriveşte perfect”, susţine Voiculescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a văzut, în ultima perioadă, “televiziuni ale unor foşti turnători de Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România”, el menţionând că este vorba despre “obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii”.

“Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători de Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România. Este obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii, este obiectivul unor oameni care astăzi trebuie să răspundă în faţa legii pentru încercarea de a crea dezordine. De data aceasta urcându-se pe un val îndreptăţit de nemulţumire a oamenilor, care au trecut, în paralel, atât printr-un proces dur de ajustări structurale necesare pentru ca România să poată merge înainte – tăieri de salarii, creşteri TVA, introduceri de impozite pe un anumit segment din pensii… Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca România să se întoarcă la începutul anilor ’90 posibilitatea de a se întoarce pe valul nemulţumirii populare”, a spus Băsescu.

El a făcut aceste declaraţii la Palatul Cotroceni, după ce ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, şi-a depus jurământul de învestitură.

Cele mai citite

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă