11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportVIDEO Întâlnirea Ponta-Băsescu s-a TERMINAT. La Bruxelles pleacă PREŞEDINTELE. De ce e...

VIDEO Întâlnirea Ponta-Băsescu s-a TERMINAT. La Bruxelles pleacă PREŞEDINTELE. De ce e important următorul Consiliu European şi de ce ameninţă România cu dreptul de VETO

UPDATE: Premierul Victor Ponta va susţine o declaraţie de presă la ora 17:30, la Palatul Victoria, potrivit Biroului de Presă al Guvernului. Iată principalele declaraţii ale premierului:

Premierul Victor Ponta a susţinut că în discuţia cu preşedintele Traian Băsescu a fost invocată de către preşedinte posibilitatea ca la Bruxelles să meargă atât şeful statului, cât şi prim-ministrul, dar că nu a agreat această variantă, pentru a nu apărea confuzii.

Citeşte şi MIZA înâlnirii Ponta-Băsescu. Premierul lasă responsabilitatea unui posibil eşec european în sarcina preşedintelui

Şeful Guvernului a explicat că oricum el se va afla la Bruxelles, dar pentru reuniunea europarlamentarilor socialişti.

Premierul Victor Ponta a anunţat că la reuniunea Consiliului European din luna noiembrie va participa preşedintele Traian Băsescu

“România trebuie să-şi îmbunătăţească capacitatea de absorbire a fondurilor europene. 

Ţinând cont cele două obiective, propunerea recent prezentată de Van Rompuy care presupune scădere atât la poltica agricolă comună şi a politicii de coeziune este INACCEPTABILĂ.

I-am prezent preşedintelui opinia Guvernului din acest punct de vedere. Nu există disensiuni între opinia preşedintelui şi cea a Guvernului.

Preşedintele mi-a zis că ar dori să participe personal la Consiliul European. Am luat act de rugămintea lui şi va participa la Consiliul European.

Cei trei miniştri urmează calea prevăzută de lege pentru a-şi dovedi eventual nevinovăţia. În măsura în care pe cale legală se constată incompatibilitatea lor, evident nu vor mai ocupa o funcţie publică.”


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/d5aaae1712bdd26d60f33440e482e1c2/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&gt; &lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&gt; &lt;/a&gt;

 

_ _ _ _

UPDATE: Întalnirea dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta s-a terminat.

_ _ _ _

UPDATE: Întâlnirea de joi dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta nu este trecută în agenda publică  preşedintelui.

Pe de altă parte, întâlnirea dintre cei doi apare în programul premierului Victor Ponta, de pe site-ul Guvernului.

_ _ _ _

Premierul Victor Ponta a ajus, joi după amiază, la Palatul Cotroceni, pentru discuţia programată cu preşedintele Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Coloana oficială a premierului a ajuns la Cotroceni în jurul orei 15:55. Presa nu are acces la eveniment.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Târgu Jiu, că merge “cu gânduri bune”, joi, la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, continuând: “În general mă duc peste tot cu gânduri bune”.

Guvernul a informat, miercuri, că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta se vor întâlni, joi, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

Marţi seară, preşedintele Traian Băsescu declara că va avea o întâlnire cu premierul Victor Ponta, precizând că nu ştie dacă aceasta va avea loc miercuri sau joi şi că discuţiile vor fi stabilite în funcţie de programele fiecăruia.

Unul dintre subiectele care ar putea fi abordate este legat de reprezentarea României la Consiliului European.

Citeşte şi: Ponta, despre întâlnirea de joi cu Traian Băsescu: În general mă duc peste tot cu gânduri bune

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă