11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportVIDEO. Dragnea este împotriva impozitării activităţilor economice ale Bisericii. "Eu nu ştiu...

VIDEO. Dragnea este împotriva impozitării activităţilor economice ale Bisericii. “Eu nu ştiu că Biserica face afaceri”

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a declarat împotriva impozitării activităţilor desfăşurate de Biserică, dar în acelaşi timp susţine ideea de-a nu fi eliminate scutirile de care beneficiază această instituţie. Invitat azi la emisiunea “După 20 de ani” de la PRO TV, a răspuns astfel la câteva întrebări pe aceste subiecte.

Oficialul a spus că nu s-a discutat în Guvern despre chestiuni fiscale legate de Biserică. Dragnea a răspuns sec – “Nu” – la două întrebări, prima legată de posibila eliminare a scutirilor fiscale, a doua – dacă o discuţie pe acest subiect ar fi necesară. Moderatorii au insistat totuşi. de ce nu ar fi necesară o astfel de discuţie. La care Liviu Dragnea a răspuns tot printr-o întrebare : “Dar de ce să fie? Până la urmă cam câte instituţii-reper, câte instituţii de referinţă către care românii să se îndrepte mai avem în ţara asta? Mi-aţi cerut părerea mea, de politician, de cetăţean şi de credincios: eu cred că Biserica este o instituţie care trebuie ajutată sau întărită, pentru că în multe momente din viaflă Biserica rămâne singurul reper unde cauţi un sprijin moral sau cel puţin o linişte”, consideră Liviu Dragnea.

Moderatorii nu s-au lăsat şi au continuat cu întrebările pe tema asta. astfel, dacă e vorba de lucruri sau locuri unde cauţi sprijin, atunci la fel de bine medicamente sau spitale. Oare asemenea lucruri nu ar putea fi scutite de la impozitare?! Dragnea a răspuns, senin, chiar surâzând : “Este o idee, până la urmă”. Tot el a adăugat însă : “Dar totuşi nu putem amesteca, sau, mă rog, puteţi. Eu nu cred că e în regulă”, a conchis politicianul.

Discuţia a continuat mai aplicat, de data asta moderatorii referindu-se la afacerile Bisericii, dacă nu cumva acestea ar trebui să fie impozitate. La care Dragnea a replicat : “Eu nu ştiu că Biserica face afaceri. Eu nu ştiu lucrul ăsta, nu lucrez în domeniu. Pentru mine, Biserica este o instituţie importantă, pentru mine şi pentru familia mea, şi va rămâne în continuare”.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/50e0d08fe58084030448dbe2bf1c09eb/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă