17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO: Arsene Wenger spune că echipele joacă mai bine atunci când ignoră...

VIDEO: Arsene Wenger spune că echipele joacă mai bine atunci când ignoră politica

Rezultatele din faza grupelor de la Cupa Mondială a arătat că echipele care au trecut mai departe fără complicații au fost cele mai bine pregătite din punct de vedere mental și nu au fost distrase de problemele politice, a declarat duminică (4 decembrie) fostul antrenor al lui Arsenal, Arsene Wenger, în cadrul unei ședințe tehnice la Al Rayyan, în Qatar.

Referindu-se la ieșirile șocante ale Germaniei, Belgiei și Danemarcei din grupe, Wenger, vorbind în timpul unei analize tehnice a fazelor grupelor, a spus că a fost notabil faptul că echipele care s-au concentrat pe fotbal și au început bine, precum Brazilia, Franța și Anglia, au ajuns mai ușor în optimi.

“De asemenea, echipele care au fost pregătite mental și s-au concentrat asupra competiției și nu asupra demonstrațiilor politice, au mers mai departe”, a spus Wenger.

La Cupa Mondială din Qatar au existat numeroase discuții politice din partea echipelor, unele dintre ele exprimându-și îngrijorarea cu privire la modul în care gazda tratează angajații migranți, la abordarea drepturilor LGBT și la amenințările FIFA de a penaliza jucătorii care fac declarații politice.

Federația de fotbal din Germania a fost cea mai vocală și a făcut presiuni pentru ca jucătorii să poarte brățările antidiscriminare “OneLove” și a declarat că “șantajul extrem” a determinat Danemarca, Belgia, Olanda, Țara Galilor, Anglia și Elveția să renunțe la planurile de a le purta.

Înainte de înfrângerea surprinzătoare din deschidere în fața Japoniei, echipa germană a pozat pentru o fotografie înainte de meci cu mâinile la gură, făcând aluzie la faptul că a fost redusă la tăcere de către FIFA.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...

Guvernul amână taxa pe lux până pe 30 aprilie

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor susținut de PNL, a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de marți, că termenul pentru impozitul de 0,5% pentru clădirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă