33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportVIDEO.Antonescu: Legea Amnistiei trebuie respinsă urgent. Ponta: USL trebuie să rămână unită....

VIDEO.Antonescu: Legea Amnistiei trebuie respinsă urgent. Ponta: USL trebuie să rămână unită. Antonescu: Ponta nu este în situaţia să aşeze cum doreşte miniştrii PNL

Crin Antonescu a declarat, luni, că legea amnistiei trebuie introdusă pe ordinea de zi şi respinsă. El a spus că le-a cerut deputaţilor liberali să îl respingă, pentru a fi încheiat un subiect care nu face bine Parlamentului.

“Am convenit cu deputaţii din Comisia juridică să reintroducă pe ordinea de zi proiectul de lege pentru graţiere şi amnistiere şi am cerut să fie repins ca să nu mai planeze o tema falsă – că s-ar dori prin acest demers (…) să ridice deasupra sau în afara legii colegi parlamentari.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/a9e92a48314d5fb03341862aec8983da/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Prin Comisia juridică se introduce pe ordinea de zi şi am cerut să respingem acest proiect ca să încheiem un subiect care nu face bine nici imaginii Parlamentului şi nici USL”, a declarat Crin Antonescu.

Citeşte şi: Antonescu: Propun deputaţilor liberali să voteze pentru încuviinţarea cererii în cazul Cosma

Premierul Victor Ponta declara, recent, că proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea nu mai este în acest moment susţinut de PSD.

“După cum ştiţi foarte bine, nu se mai reia în această sesiune. Nu se mai discută despre graţiere, despre amnistiere”, afirma Ponta, întrebat dacă proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea mai este susţinut de PSD.

Referitor la faptul că declaraţia sa este în contradicţie cu aceea a preşedintelui Camerei, Vameriu Zgonea, care spunea că susţine în continuare proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea, Ponta a menţionat că şi el crede că e nevoie de un astfel de proiect, dar a subliniat faptul că acesta nu beneficiază şi de o majoritate parlamentară.

“Dacă mă întrebaţi şi pe mine, ca deputat, dincolo de demagogie, da, eu cred că e nevoie. Dar în Parlament trebuie să existe o majoritate parlamentară. Atât timp cât această majoritate este împotrivă, evident că nu trece aşa ceva”,  a declarat Ponta.

Totodată, Antonescu a mai spus că Revizuirea Constituţiei nu priveşte statul de drept.

În acelaşi timp, Victor Ponta a declarat, luni, după o întâlnire a liderilor USD în Biroul preşedintelui Camerei, că vrea ca USL să rămână unită, o variantă posibilă fiind rămânerea pe structura din 2012 a Guvernului, cu Klaus Iohannis la Interne, sau vicepremier şi ministru de Finanţe.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/f709cd4e09ad4614950e7f02cb02fe36/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

 

Ponta a precizat că va merge la întrevederea cu Crin Antonescu şi PNL cu intenţia de a păstra USL.

“Vreau să-mi exprim satisfacţia pentru faptul că am văzut că aseară majoritatea liderilor PNL sunt pentru păstrarea USL şi cred că e cea mai înţeleaptă decizie pentru că am pornit împreună şi trebuie să continuăm împreună”, a spus Ponta.

“Vreau să continuăm împreună”, a spus Ponta, care a arătat că a continua împreună însemnă inclusiv renunţarea din partea sa la cea de-a patra funcţie de vicepremier.

“Eu cred că apelurile oamenilor înţelepţi şi am văzut o propunere de adevărat prim-minsitru, a domnului Tăriceanu, să continuăm ca în 2012, să rămânem cu trei viceprim-miniştri, să primim azi propunerilor colegilor liberali pentru Finanţe, pentru Interne – cred că e soluţia prin care toată lumea are de câştigat”, a spus Ponta.

Antonescu a mai spus, întrebat fiind despre declaraţiile premierului Victor Ponta despre variantele pe care le are PNL în privinţa lui Klaus Iohannis, că şeful Guvernului nu este în situaţia să aşeze cum doreşte propunerile de miniştri PNL.

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Cod portocaliu de caniculă în Capitală și 7 județe. HARTA

Şapte judeţe şi Capitala se află astăzi sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 - 37 de grade. De asemenea, valul...

Ce prevede legea salariului minim european

Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislația națională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie...

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă