23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSportPonta îl critică pe Iohannis, în contextul situației din Rep. Moldova

Ponta îl critică pe Iohannis, în contextul situației din Rep. Moldova

Fostul premier Victor Ponta a scris, vineri seara, pe Facebook, un mesaj în care îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis, în contextul situaţiei dificile din Republica Moldova, privind desemnarea unui candidat la funcţia de premier.

„Mi-am adus aminte! În 2009 o majoritate parlamentară clară și transparentă l-a propus pe Klaus Iohannis Prim-Ministru, iar Președintele Băsescu a refuzat să-l nominalizeze și l-a desemnat pe Croitoru! Iohannis (și noi toți, pe bună dreptate) a denunțat ferm acel abuz! Ianuarie 2015 – la Chișinău Președintele Moldovei Timofti refuză o propunere majorității absolute formate în jurul PDM și numește candidat de Premier o persoană din Administrația Prezidențială – același Iohannis spune că face foarte bine! Dacă nu ar fi de plâns, am putea râde!”, a scris Victor Ponta.

Citeşte şi: R. Moldova: PPEM, în favoarea alegerilor anticipate

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat, joi, pe secretarul general al Administraţiei Prezidenţiale, Ion Păduraru, la funcţia de premier. Cu toate acestea, el şi-a anunţat demisia vineri.

”În dimineaţa acestei zile, şefului statului i-a fost înaintată o declaraţie semnată de 55 de deputaţi. Nu cred că ar fi corect să existe o confruntare între mine şi majoritatea parlamentară’, a spus Păduraru. 

Vineri seara, majoritatea parlamentară din Republica Moldova a desemnat un nou candidat la funcţia de premier, Pavel Filip. În aceste condiţii, Timofti a semnat decretul pentru desemnarea noului candidat.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al parlamentului asupra programului şi componenţei guvernului. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă